$wpsc_version = 169; WordPress thema installeren | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

WordPress thema installeren

Naast de standaard geïnstalleerde WordPress thema’s, is het mogelijk om je eigen (premium) WordPress thema te installeren. Lees er hier alles over.

WordPress thema beheren

Om je WordPress themes te bekijken en te beheren, ga je in de backend naar weergave -> thema’s. Hier vind je de reeds geïnstalleerde thema’s, kun je ze bewerken en kun je nieuwe installeren. Dit ziet er zo uit:

Handleiding WordPress thema installeren, beheerfunctie

Linksboven vind je het thema dat op dit moment actief is. In ons geval is dit het Twenty Twelve thema, een thema wat standaard geleverd wordt bij de installatie van WordPress. Je ziet dat er direct de mogelijkheid geboden wordt om het thema aan te passen. Hoe, wat en waarom je dit moet aanpassen, lees je in het artikel over WordPress thema aanpassen. Hier wordt verder ingegaan over het bewerken en optimaliseren van je thema.

Terug naar het menu. Je ziet dat wij op dit moment drie thema’s geïnstalleerd hebben en deze met 1 druk op de knop kunnen activeren. Door met de muis over een ander thema te bewegen, krijg je de mogelijkheid om een live voorbeeld te zien van het thema, of deze te activeren.

Nieuw WordPress thema installeren

Om een nieuw thema te installeren, klik je op de knop ‘nieuwe toevoegen’, bovenin je scherm. Je krijgt het volgende scherm te zien:

Handleiding WordPress thema installeren

Heb je nog geen thema uitgekozen? Start dan hier met rondneuzen naar een mooi thema. Je kunt filteren tussen uitgelichte, nieuwe of populaire thema’s en zelfs filters toepassen in bijvoorbeeld een bepaalde kleur. Ga met de muis over een voorkeursthema en installeer deze.

Heb je echter al wel een thema gekocht of gedownload van een andere site, en wil je deze installeren? Klik dan op de knop ‘Thema uploaden’ bovenin. Zoek en selecteer je thema en wacht tot deze geüpload is. Klik op activeer en je zult zien dat jouw thema toegevoegd wordt en als huidige thema wordt ingesteld.

Tip: heb je een hoop thema’s geïnstalleerd waar je toch niets meer mee doet? Verwijder deze dan. Op deze manier ruim je veel schijfruimte op bij je WordPress hosting en hoef je niet zo snel je pakket te upgraden naar een hoger bedrag.

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress