$wpsc_version = 169; Premium WordPress themes | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Premium WordPress themes

Betaalde WordPress thema’s, op deze site vaak Premium WordPress themes genoemd, zijn het grotere broertje van de Gratis WordPress thema’s. Op deze site zul je hier veel over lezen omdat thema’s veel voorkomen en in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Of je nu een restaurant hebt, een kapperszaak, tandartspraktijk of een blogger bent, voor iedereen is er wel een geschikt thema.

Premium WordPress themes kosten tussen de $30 en $90, waarbij een gemiddeld thema ongeveer $50 kost.

Voordelen van een Premium Theme

Een betaald thema hebben brengt veel voordelen met zich mee. Een aantal hebben we er voor je opgesomd:

 1. Complete layout. Premium themes hebben tegenwoordig niet alleen een leuke homepage, maar hebben ook andere zaken perfect geregeld. Denk aan standaard layouts voor de contactpagina, portfoliopagina, over ons pagina en nog veel meer. Je hebt dus veel verschillende layouts en hoeft zelf niet meer na te denken over de indeling.
 2. Meer functionaliteiten. Veel makers van thema’s hebben (enorm) veel functionaliteiten toegevoegd in hun thema. Zij hebben (prijs)afspraken gemaakt met makers van plugins waardoor zij een compleet pakken kunnen aanbieden. Vaak zit er bij aanschaf van een thema van $50 dus talloze extra opties, waar je anders voor had moeten betalen.
 3. Updates & support. Kom je ergens niet uit? Bij aanschaf van een Premium theme krijg je altijd support. Ook wordt het thema (bij de meeste ontwikkelaars) regelmatig van updates voorzien. Hiervoor kom jij ook in aanmerking. Voor een kleine meerprijs doen zij zelfs de installatie van het thema.

Waar vind ik Premium themes?

Er zijn legio sites waar je goede premium themes vindt, maar een aantal steken er met kop en schouders bovenuit. Deze bespreken we hier:

Themeforest

Verreweg de meest populaire site voor thema’s. themeforestJe vindt hier inmiddels meer dan 6500 thema’s voor jouw website en meer dan 500 voor je WooCommerce webshop. Er is voor ieder type bedrijf wel een thema gemaakt, waardoor je zelf niets meer aan de verbeelding over hoeft te laten. Een uurtje browsen op deze site zal je echt doen verbazen over de mogelijkheden die er al zijn voor slechts $50. Ook vind je op Themeforest enorm veel thema’s voor je WooCommerce Webshop.

Voordelen

 • Enorm aanbod van meer dan 6500 thema’s
 • Perfecte branche gerelateerde onderverdeling. Of je nu een restaurant, sportschool of kinderopvang hebt, overal is wel een thema voor
 • Thema’s worden streng beoordeeld en zijn hierom van hoge kwaliteit

Elegant Themes

Elegant themesElegant themes heeft een iets andere werkwijze dan Themeforest en WooThemes. Zij vragen namelijk jaarlijks een bedrag, maar geven daar veel meer voor terug. Zo krijg je bij ieder abonnement toegang tot alle thema’s; op moment van schrijven meer dan 85. Wel kun je toegang kopen voor altijd, deze kost (op moment van schrijven) $249. Wat erg leuk is aan Elegant themes, is dat je het heel laagdrempelig kunt proberen. Je kunt 30 dagen een thema testen en pas daarna een abonnement nemen. Bevalt deze niet? Dan kun je dit te allen tijde opzeggen.

Voordelen

 • Erg laagdrempelig om (heel) veel thema’s te proberen
 • Zeer geschikt om even te testen. 30 dagen gratis en vervolgens ook nog eens maandelijks opzegbaar.
 • Compleet pakket met plugins en thema’s te koop voor een acceptabele prijs

Themify

themifyMocht je op Themeforest of Elegant Themes niet slagen, dan is Themify absoluut de moeite waard om een
kijkje op te nemen. Uitgebreide thema’s voor een goede prijs. Wat Themify groot heeft gemaakt is de zogeheten Themify builder. Met deze plugin kun je zonder enige kennis van codes een volledige website programmeren. Dit doe je allemaal in een interactieve omgeving waarbij je alles kunt slepen en plakken.

Voordelen

 • Thema’s zijn inclusief Themify builder, waarmee je zelf jouw website kunt samenstellen.
 • Goede prijs
 • Mogelijkheid alle thema’s in één keer aan te schaffen.

WooThemes

woothemes

WooThemes is ook een grote aanbieder van thema’s en plugins. Het bedrijf is onlangs overgenomen door Automattic, het bedrijf dat ook WordPress heeft opgericht. Dat zegt natuurlijk heel veel over de kwaliteit van het bedrijf. Op deze site vind je ook WooCommerce, de plugin die het mogelijk maakt om je website te transformeren naar een complete webshop. De reden waarom wij WooThemes zo goed vinden, is vanwege het aanbod webshop thema’s en de vele plugins die naast de thema’s te vinden zijn..

Voordelen

 • Veel thema’s die geoptimaliseerd zijn voor WooCommerce (webshop)
 • Alle thema’s in één keer aan te schaffen voor een schappelijke prijs (perfect voor webdesign bureaus of sites die vaak wisselen van layout)
 • Veel extra extensies verkrijgbaar

Themeskingdom

themeskingdomThemeskingdom is geen hele grote aanbieder van premium WordPress thema’s, maar zeker wel een hele goede. Ze hebben meer dan 30 thema’s beschikbaar in veel verschillende branches. Het voordeel is dat je bij Themeskingdom al een los thema kunt aanschaffen voor slechts $30. Erg scherp geprijsd dus!

Voordelen

 • Erg scherp geprijsd.

We zullen op WP informatie zeer regelmatig bloggen over nieuwe, opvallende of ludieke thema’s. Houd de site in de gaten en vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte en profiteer je ook nog eens van unieke aanbiedingen!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress