$wpsc_version = 169; Gratis WordPress thema’s | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Gratis WordPress thema’s

WordPress thema’s heb je in duizenden soorten en maten. Je kunt thema’s kopen voor tussen de $30 en $90, maar gelukkig is er ook een gratis alternatief. Sinds 2010 brengt WordPress ieder jaar een gratis thema uit. Deze thema’s zijn niet enorm uitgebreid maar doen wat ze moeten doen. Ook kun je als ontwikkelaar jouw (gratis) thema insturen bij WordPress. Deze wordt dan vermeld op hun site:

https://wordpress.org/themes/

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 2100 gratis thema’s gratis te downloaden uit de WordPress theme store. Wanneer je naar deze pagina surft, zie je direct populaire thema’s die je direct kan downloaden:

populaire gratis wordpress thema's

Ook kun je lekker rondneuzen in de meest populaire thema’s (kopje Popular). Heb je al wat meer kijk op wat je wilt? Probeer dan eens de Feature Filter:

wordpress theme feature filter

Hier kun je filters aanvinken op kleur, layout, functionaliteiten of op onderwerp. Weet je bijvoorbeeld al dat je jouw site in meerdere talen wilt en geschikt voor tablet, mobiel en pc (responsive dus)? Vink dit dan aan bij de layout en features en je vindt alleen nog maar thema’s die daar geschikt voor zijn.

Wil je weten hoe je een WordPress thema moet installeren? Bekijk dan deze handleiding.

Voordelen van een gratis WordPress thema

Het is helemaal niet verkeerd om eerst een gratis thema te verkiezen boven een betaald thema. We sommen graag de voordelen voor je op.

  1. Gratis. Uiteraard, hiervoor doe je het. Je kunt laagdrempelig een thema kiezen en kijken of het iets voor je is. Begin je met bloggen? Op deze manier kom je er het beste achter of het iets voor je is, zonder al te veel te hoeven investeren.
  2. Switchen. Heb je eenmaal een thema aangekocht, dan switch je niet heel snel van layout. Bij een gratis thema juist wel. Je kunt gemakkelijk even switchen omdat het toch niets kost.

Nadelen van een gratis WordPress thema

Helaas hangen er ook wat nadelen aan een gratis WordPress thema. Onze tip is dan ook: ga je serieus aan de slag met jouw website of blog? Koop dan een premium theme. Hierbij een aantal nadelen:

  1. Beperkt. Gratis thema’s zijn erg beperkt in functionaliteiten en mogelijkheden.
  2. Slecht gecodeerd. Gratis thema’s zijn vaak erg slecht gecodeerd, door ontwikkelaars die net beginnen met het coderen van thema’s.
  3. Niet uniek. Gratis thema’s zie je overal op het internet. Wil je dus een unieke uitstraling, kies dan voor een premium theme.

Lees hier meer over betaalde / premium themes.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress