$wpsc_version = 169; WordPress Hosting | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

WordPress Hosting

Er zijn honderden bedrijven alleen al in Nederland waar je jouw WordPress hosting kan afnemen. In deze complete gids leggen we je uit wat het verschil is tussen gewone hosting en WordPress hosting, waar je op moet letten bij het afsluiten van je hosting en wanneer je voor welk bedrijf moet kiezen. Na het lezen van deze gids weet je precies waar jij je hosting moet afsluiten, specifiek gericht op jouw situatie!

Na veel testen, mislukkingen, verbroken samenwerkingen en succesvolle ontmoetingen, heeft WP informatie de beste WordPress hosting bedrijven op een rijtje voor je gezet. We hebben meer dan 40 hosting bedrijven getest en daaruit een selectie gemaakt van de beste drie. Geschikt voor iedere (toekomstige) situatie. Deze zie je in het volgende overzicht:

Hosting bedrijf Review Kosten per maand (vanaf prijs) Beoordeling
SiteGround (tip*) Bekijk hier €3,95 [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star]
Savvii Bekijk hier €11 [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star-half-empty]
YourHosting Bekijk hier €6 (en eenmalig €10) [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star-empty][icon name=icon-star-empty]

Onze website is ondergebracht bij SiteGround.

Wat is WordPress hosting?

WordPress is een fantastisch pakket waar je heel veel plezier aan gaat beleven als het straks allemaal werkt. Echter moet het wel zo zijn dat een hosting bedrijf zijn pakketten aangepast heeft op WordPress. Sommige bedrijven hebben namelijk speciale pakketten samengesteld, zodat je website bijvoorbeeld extra snel draait. Zo kun je een grote voorsprong behalen met:

  • de snelheid van je website;
  • het backuppen en herstellen van een website;
  • de beveiliging van een website;
  • de Google optimalisatie.

Bovenstaande punten zijn ontzettend belangrijk voor je blog, helemaal als je van plan bent het serieus aan te gaan pakken. Informeer dus goed van tevoren welke bedrijven deze speciale optimalisatie hebben gedaan voor je, en wat je nu precies krijgt voor hoeveel geld.

Wanneer je een website wilt hosten, huur je letterlijk ruimte op een server. Deze server wordt online gehouden door een bedrijf, die je vervolgens maandelijks betaalt. Dit bedrijf verzorgt in veel gevallen ook jouw zakelijke e-mail (bijvoorbeeld info@jouwbedrijf.nl) en jouw database. Elke server is op een bepaalde manier geconfigureerd, zodat websites snel laden en data verwerken. Een WordPress pakket is bijvoorbeeld heel anders dan een complexe webwinkel en bedrijven passen hierop hun pakketten aan. Er zijn (betaalbare) bedrijven in Nederland en het buitenland die hun focus hebben gelegd op WordPress, omdat het zo’n veelgebruikt CMS systeem is. Deze zullen wij hier uitlichten.

WordPress hosting reviews

Inmiddels heeft WP informatie ervaring met meer dan 40 hosting bedrijven uit verschillende landen. We kijken hierbij niet alleen naar de prijs en de service, maar ook naar:

  • Additioneel aanbod. Mocht jouw website groeien, dan wil je dat je hosting bedrijf je niet beperkt maar met je meegroeit.
  • Performance op het gebied van snelheid en veiligheid
  • De prijs/kwaliteit verhouding. Wat krijg je voor welke prijs en hoe lang zal het ongeveer duren tot je moet upgraden.
  • Dit is de tijd dat een website gemiddeld uit de lucht is door storingen, updates of andere problemen waar een hosting bedrijf wel eens mee kampt.

Op dit moment hebben we uitgebreide reviews geschreven over SiteGround, Savvii en YourHosting. Volg de link en lees welke ervaring wij met hen hebben!

Welke soorten Hosting bestaan er?

Disclaimer: dit is een technisch verhaal. Wil je lekker van start gaan met een relatief kleine (bedrijfs)website of blog en verwacht je niet meer dan 5000 bezoekers per maand? Sla dit stuk dan over en kies één van de drie bedrijven waar wij een goede beoordeling over hebben geschreven. Wil je echter meer technische informatie over WordPress hosting, lees dit stuk dan en kom erachter welke soorten WordPress hosting bestaan.

Ruwweg gezegd zijn er vier verschillende typen hosting: Gratis, Shared, VPS en Dedicated hosting. Lees hieronder wat de verschillen zijn en welke het best bij jou past.

[accordions]
[accordion title=”Gratis WordPress Hosting” load=”hide”]Het is mogelijk om gratis hosting te regelen, maar alle partijen vragen daarvoor een wederdienst. WordPress.com is daar een goed voorbeeld van. Zij bieden gratis hosting, zolang je op het WordPress platform blijft. In dit artikel vertellen we je daar meer over maar het komt erop neer dat jouw website dan niet op www.jouwbedrijf.nl staat maar op www.jouwbedrijf.wordpress.com. Mocht je dit later willen aanpassen, zul je alsnog tegen kosten aan lopen. Een andere vorm van gratis hosting is dat jij de website online mag plaatsen, in ruil voor reclame. Je zult een grote banner / bericht op je website krijgen, waarin je reclame maakt voor een andere partij.

Het grote voordeel is – natuurlijk – dat het gratis is. Nadelen alleen is dat het niet professioneel oogt en je afhankelijk bent van iemand anders. Wilt de partij stoppen met het aanbieden van gratis hosting omdat het niet genoeg oplevert, dan ben jij de pineut. Wil je serieus aan de slag, voorkom dan te allen tijde dat je gebruik maakt van gratis WordPress hosting.
[/accordion]
[accordion title=”Shared WordPress Hosting” load=”hide”]Verreweg het meest gebruikte type hosting door beginners, is de Shared WordPress hosting. Het is de best betaalbare WordPress Hosting en geeft je de start die je nodig hebt. In de meest gevallen volstaat dit pakket de eerste paar jaar prima. Verwacht je meer dan 10.000 bezoekers per maand? Zorg er dan voor dat je een hosting provider vindt waarbij je gemakkelijk kunt upgraden. Hierdoor kun je alsnog goedkoop instappen en pas meer betalen wanneer het nodig is.

Met shared hosting staat jouw website op een grote server, samen met andere websites. Op deze manier kunnen providers de kosten beperken en dus ook goedkoper aanbieden. Een nadeel kan zijn dat andere websites die op dezelfde server staan, jouw website belasten. Worden zij gehackt dan kan het zijn dat jij ook hinder van ondervindt. Zo kan het zijn dat je website trager wordt of slecht(er) bereikbaar. Zit je echter bij een professionele partij zoals hierboven aangegeven, dan zal je hier weinig van merken. WordPress Shared Hosting is het perfecte pakket voor kleine bedrijven of bloggers.
[/accordion]
[accordion title=”VPS WordPress Hosting” load=”hide”]VPS is een afkorting voor Virtual Private Server. Men denkt vaak dat je hier een server hebt die voor jou alleen is. Dit is echter niet zo. Wel is het zo dat je veel meer controle hebt over die server dan bij Shared Hosting. Je deelt met VPS hosting nog wel een server met een handvol anderen, echter beschikt je wel over een uniek (ip)adres. Je krijgt bij een VPS simpelweg de regie over een eigen stukje server, die je kunt inrichten zoals je zelf wilt.

Tip: neem geen VPS wanneer je geen/weinig technische kennis hebt. Bij een VPS moet je zelf alles configureren. Je krijgt doorgaans geen hulp en dat kan erg lastig zijn mocht je ook eens te maken krijgen met beveiligingslekken of andere problemen. In dat geval raden we je nadrukkelijk een ander pakket aan, zoals een Managed VPS. Hier regelt de hosting provider alles voor je.

WordPress VPS hosting is het beste voor middelgrote bedrijven, blogs met veel traffic (minimaal 10.000 per maand) of sites die veel data (plaatjes, video’s) bevatten.
[/accordion]

[accordion title=”WordPress Dedicated Server Hosting” load=”hide”]
Een WordPress Dedicated Server is een server die je daadwerkelijk kunt leasen van je provider. Dit zorgt ervoor dat je volledige controle krijgt over de hardware (waarvan de server is gemaakt), de software die erop draait en welke versies. Als je geen verstand hebt van hardware of het inregelen daarvan, kies dan absoluut voor een Managed Dedicated server. Hosting providers die dergelijke servers aanbieden, hebben specialisten zitten die jouw server(s) kunnen onderhouden en optimaliseren. Ook kun je hen bellen wanneer je problemen ervaart met je dedicated server. De meeste top websites gebruiken een dedicated server. Wij raden aan dit type hosting te gebruiken voor blogs / websites met extreem veel bezoekers. Hierbij moet je denken aan minimaal 250.000 bezoekers per maand.
[/accordion]
[/accordions]

Welke WordPress hosting partij moet ik nu kiezen?

Als afsluiting op deze gids hebben we nog even de grootste voor- en nadelen van bovenstaande drie partijen samengevat. Snel eenvoudig en geschikt voor iedere situatie.

Let op: we controleren niet dagelijks de prijzen en pakketten van deze providers. Het kan dus zijn dat deze afwijken van wat hier staat. Controleer voor de zekerheid eerst hun website!

Tip: onze vrienden van Hostingvergelijken.nl hebben ook een goed overzicht geschreven. Lees hier hun top 5 WordPress hosting.

SiteGround's WordPress hosting

SiteGround WordPress hosting

Voordelen Nadelen
Veel geïnvesteerd op het gebied van snelheid, veiligheid en optimalisatie. Nog niet Nederlandstalig. Wel hebben ze een Nederlands telefoonnummer voor support en sales.
Zeer grote hosting partij en hierom erg betrouwbaar
Goedkoop
Maandelijks opzegbaar

Waardering: [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star]

Savvii WordPress hosting services

Savvii WordPress hosting

Voordelen Nadelen
Supersnelle hosting Stukje prijziger dan SiteGround
Veel geïnvesteerd op het gebied van veiligheid en optimalisatie. Zo doen zij automatische updates van je plugins en WordPress; iets wat erg belangrijk is.  Webmail moet los afgesloten worden (Savvii biedt wel ondersteuning)
Nederlands bedrijf (vestigingsplaats Nijmegen)
Laagdrempelig en erg vriendelijk personeel

Waardering:  [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star-half-empty]

YourHosting Webhosting services

YourHosting WordPress hosting

Voordelen Nadelen
Veel web- en e-mailruimte YourHosting heeft geen speciale WordPress pakketten
Inclusief 10 mailboxen Extra producten voor upgrades zijn vrij prijzig
Grootste Nederlandse provider

Waardering:  [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star-empty][icon name=icon-star-empty]

Hier vind je alles over Wordpress