$wpsc_version = 169; Wat is WooCommerce? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is WooCommerce?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: WooCommerce is het meest populaire en gebruikte E-commerce plugin voor WordPress. Het zorgt ervoor dat jouw WordPress website met 1 simpele klik op de knop een geavanceerde webshop wordt. Als je van plan bent om producten te gaan verkopen, is WooCommerce absoluut een fantastisch platform om dit te bewerkstelligen.

Historie van WooCommerce

WooCommerce is gemaakt door de eigenaars van WooThemes. Dit bedrijf zorgt voor fantastische WordPress thema’s. Na een aantal brainstormsessies besloten de eigenaren een webshop module te gaan bouwen. Eentje die zo gemakkelijk moest zijn, dat je het met 1 druk op de knop kon installeren. Als uitbreiding op WooThemes bedachten ze WooCommerce; de populairste webwinkel plugin van WordPress is geboren! Inmiddels heeft WooCommerce meer dan 20% marktaandeel en is het ruim 8,5 miljoen keer gedownload!

Let op: voor actuele cijfers met betrekking tot downloads en marktaandeel, bekijk de website van WooCommerce.

WooCommerce is gratis!

Ongelofelijk maar waar: WooCommerce is gratis te downloaden. Net zoals je een ‘normale’ WordPress Plugin downloadt, kun je deze gewoon vinden bij de WordPress plugins. Er zijn tal van gratis thema’s beschikbaar voor WooCommerce. Ben je echter écht van plan hier een serieuze business van te maken, overweeg dan een premium WooCommerce thema, zodat je website er 100% top uit ziet.

Hier een filmpje van de makers van WooCommerce waarin uitgelegd wordt wat het systeem is en hoe het je kan helpen online succesvol te worden:

WooCommerce Plugins

Dagelijks wordt WooCommerce voorzien van nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen en extensies. Op WP informatie bespreken we met regelmaat handige WooCommerce plugins en goede uitbreidingen.

Vaak krijgen wij de vraag wat nou beter is: Systeem X, Y of WooCommerce. Dat is lastig in 1 alinea samen te vatten. Ben je een ondernemer die ambities heeft te expanderen naar het buitenland, is cross- en upselling voor jou belangrijk en wil je koppelingen hebben met je voorraadsysteem? Kies dan niet voor WooCommerce. WooCommerce biedt (kleine) ondernemers de perfecte handvatten om online actief te worden, maar is niet geschikt voor de multinational.

Kort samengevat: ben je een ondernemer die binnen de grenzen haar producten wilt verkopen, dan is WooCommerce een zeer serieuze overweging. Ben je een multinational die behoefte heeft aan geavanceerde koppelingen, ga dan op zoek naar een ander systeem.

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress