$wpsc_version = 169; 4 soorten producten die je kunt verkopen met WooCommerce | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

4 soorten producten die je kunt verkopen met WooCommerce

WooCommerce is in slechts een paar jaar tot verreweg de meest populaire WordPress webshop plugin uitgegroeid. Met slechts een paar drukken op de knop, kun je jouw website uitbreiden met een zeer geavanceerde webshop module. En het mooiste: het is gratis en ook jij kunt dus direct starten met verkopen! Je hoeft natuurlijk niet verplicht producten te verkopen. Je kan namelijk 4 typen product verkopen. Weten welke? Lees snel verder!

  1. Fysieke producten verkopen

Natuurlijk wordt WooCommerce het meest gebruikt om fysieke producten te verkopen. Met fysiek bedoelen we tastbaar (zoals schoenen, kabels, sportartikelen en alles wat je kunt aanraken). WooCommerce biedt je de mogelijkheid om gemakkelijk je producten toe te voegen, er een prijskaartje aan te hangen, orderstatussen te beheren en bijvoorbeeld verzendkosten in te stellen. Ook kun je gemakkelijk betaalmogelijkheden als iDeal en PayPal toevoegen aan je shop.

Let op: de maker van WooCommerce heeft een enorme shop met allerlei extensies online. Hier vind je allerlei functionaliteiten om WooCommerce nog uitgebreider te maken. Bekijk hier

  1. Digitale producten verkopen

Naast fysieke producten biedt WooCommerce de mogelijkheid om digitale producten te verkopen. Denk hierbij aan een e-book, een downloadbare cd of een digitale film. Het mooie aan een digitaal product verkopen, is dat je WooCommerce al het werk kan laten doen. Zodra iemand een digitaal product koopt op jouw shop, kun je het zo instellen dat de klant automatisch het product opgestuurd krijgt. Op die manier hoef je dus niets meer te doen en verdien je alsnog geld!

  1. Lidmaatschap abonnementen verkopen

Heb je een product of een specifiek onderwerp die je regelmatig voorziet van updates? Wil je dat men zich (tegen betaling) kan abonneren op jouw product, zodat je op continue basis inkomen genereert? Dit kan ook gerealiseerd worden met WooCommerce. Je hebt wel een extensie nodig om de pagina’s die enkel toegankelijk mogen zijn voor abonnees. Kijk hiervoor eens naar MemberPressDeze plugin staat ook in de beste 25 WordPress plugins!

  1. Verkoop je tijd

Zit je in de wereld van consultancy of verkoop je weleens uren? Dan kan WooCommerce een geschikte optie voor je zijn. Wat je dan verkoopt zijn service-uren, ofwel virtuele producten. In WooCommerce geef je vervolgens aan dat het product niet verstuurd hoeft te worden.

Tip: wil je ook dat mensen je kunnen boeken? Kijk dan eens naar de WooCommerce Booking plugin. Dit is geen goedkope plugin maar is wel zeer geavanceerd en helpt je bij het opzetten van een goede shop wanneer je geboekt wilt kunnen worden.

Zoals je kunt lezen is het helemaal niet noodzakelijk om fysieke producten te verkopen met een WooCommerce webshop en zijn er veel meer mogelijkheden! Laat je dus niet tegenhouden en begin vandaag nog een online business.

P.s. om WooCommerce te installeren, heb je wel WordPress nodig. WordPress nog niet geïnstalleerd? Kijk dan eens hier: WordPress installeren.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress