In ons vorige bericht lees je wat de daadwerkelijke kosten zijn van WooCommerce. Wanneer je een mooie shop wilt die écht helemaal af is, ben je toch vaak enkele honderden Euro’s kwijt. Dit kan beter! Lees hiervoor dit artikel hoe je met een aantal praktische tips geld kunt besparen met WooCommerce.
-
Koop geen extensies waarvan je niet zeker weet of je ze (veel) gaat gebruiken
Ondanks dat het absoluut mogelijk is om een volledige shop draaiend te hebben zonder extensies, zijn er veel mensen die alsnog besluiten een extensie aan te kopen. Afhankelijk van welke extensie ben je al snel tussen de $29 en $249 kwijt per extensie. Dit is in verhouding hartstikke duur en is hierom een van de verdienmodellen van WooCommerce. Koop je een aantal extensies dan lopen de kosten al snel op tot enkele honderden Euro’s. Koop dus absoluut geen extensies wanneer je ze niet 100% zeker gaat gebruiken. Er zijn in veel gevallen gratis alternatieven beschikbaar of misschien kun je een creatieve manier bedenken zodat je helemaal geen extensie hoeft aan te kopen.
-
Koop extensies op andere plekken dan de WooCommerce shop
De meeste mensen kopen hun extensies aan op extensieshop van WooCommerce. Dit is echter de plaats waar de extensies ook het duurst zijn. Er zijn kwalitatief vergelijkbare extensies verkrijgbaar op bijvoorbeeld CodeCanyon. Deze plugins liggen qua prijs een stuk lager dan de WooThemes store.
-
Niet goed, geld terug. Maak er gebruik van
Besluit je toch een extensie aan te kopen op de shop van WooThemes, onthoud dan dat je gebruik kan maken van de 30 dagen niet goed, geld terug mogelijkheid. Bevalt een plugin niet? Aarzel dan niet en vraag je geld terug.
-
Denk aan je overige kosten
Heb je hoge kosten als het gaat om Hosting, SSL of e-mail? Overweeg dan om over te stappen van hosting provider. Goede WordPress hosting is al verkrijgbaar vanaf €3,95 per maand. Op deze manier kun je al snel tientallen Euro’s per maand besparen! Snel verdiend voor een vergelijkbare dienst toch?
-
Gebruik ‘Lite’ versies van een plugin
Veel ontwikkelaars bieden ‘lite’ versies van hun plugin aan. Je kunt dan niet volledig gebruik maken van de functionaliteiten maar wel kennismaken met de plugin zonder dat het direct het volledige bedrag kost.