$wpsc_version = 169; Hoe voeg je jouw website toe aan Google Webmaster Tools? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Hoe voeg je jouw website toe aan Google Webmaster Tools?

Een zeer belangrijke en vaak onderschatte stap voor het optimaliseren van je WordPress SEO, is het toevoegen van je site aan Google Webmaster Tools (voorheen Search Console). Veel mensen weten niet dat deze tool bestaat, en als zij dit al weten dan weten zij hem niet goed te benutten. In dit artikel laten we zien hoe je jouw WordPress website toevoegt aan Google Webmasters.

Wat is Google Webmasters?

Google Webmasters is plat gezegd een site waarop je kunt inloggen en waar je toegang krijgt tot een hoop tools van Google. Deze tools geven je inzicht hoe jouw website presteert in Google en hoe Google jouw website ziet.

Tip: sinds een poosje kun je op Google Analytics niet meer zien hoe men jouw website gevonden heeft. Dit kan nog wel steeds via Google Webmasters! Gebruik deze data om erachter te komen welke pagina’s en welke zoekwoorden succesvol zijn op je website.

De data die je via Google Webmasters vergaart, kan je helpen om oude content te verbeteren, nieuwe content te schrijven en/of een strategie voor de komende periode te bepalen. Google Webmasters kan je tevens helpen met het (sneller) indexeren van je website en bovendien kun je hier jouw xml sitemap indienen.

Heb je problemen met je website of zijn er verbeteringen op bepaalde vlakken? Ook dan kan je in veel gevallen terecht in dit dashboard. Houd Google Webmasters dus regelmatig in de gaten om up-to-date te blijven!

google webmasters

Hoe voeg je jouw website toe aan Google Webmasters?

Je website toevoegen en toegang krijgen tot deze tools, is gelukkig niet zo moeilijk. Login op de Google Webmaster tools website en login met je Google account. Nadat je ingelogd bent, zie je rechtsboven een rode knop met “een property toevoegen”. Klik hierop en vul de website in die jij wilt toevoegen.

property toevoegen webmasters

Je krijgt vervolgens een aantal keuzes waarop je jouw website kunt toevoegen. Heb je toegang tot FTP? Download dan het html bestand en upload het via FTP naar je root directory. Weet je niet wat FTP is of heb je geen toegang? Kies dan voor het tabblad Alternatieve methoden > HTML tag’. Kopieer de regel die je daar te zien krijgt:

html tag webmasters

Installeer vervolgens de plugin ‘Insert headers and footers’ waar je de regel in plakt die je zojuist gekopieerd hebt. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Insert headers and Footers’ te gaan in de backend van je website.

Heb je de code geplakt in de plugin? Ga dan terug naar Google Webmasters en klik op de rode knop ‘Verifiëren’.

Tip: nadat je jouw site hebt toegevoegd, raden we aan om een XML Sitemap in te dienen. Volg de link als je niet weet hoe dit precies moet.

Dit is alles wat je nodig hebt om je website toe te voegen aan Google Webmasters. Hopelijk lukt het je zonder problemen en vond je dit artikel nuttig. Wil je meer WordPress SEO tips, lees dan de gids door de link te volgen.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress