$wpsc_version = 169; WordPress zoekfunctie verbeteren: 3 plugins | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

WordPress zoekfunctie verbeteren: 3 plugins

Ben je op zoek naar een betere WordPress zoekfunctie? Veel WordPress gebruikers vinden namelijk dat de standaard zoekfunctie vrij minimaal is. Gelukkig zijn bijna overal wel plugins voor gemaakt, zo ook voor een betere zoekfunctie. Bekijk hier een aantal prachtige alternatieven.

Relevanssi (gratis) – https://wordpress.org/plugins/relevanssi/

Relevanssi zoekwoorden plugin

Een van de meeste gebruikte plugins om de zoekervaring binnen WordPress te verbeteren is Relevanssi. Het vervangt de standaard zoekfunctie met een betere zoekmachine. Daar bovenop krijg je een stuk meer functionaliteiten en in te stellen opties. Relevanssi claimt dat je betere resultaten krijgt én een betere presentatie van je resultaten.

Met de gratis versie kun je prima uit de voeten. Heb je echter een WordPress multisite, dan zul je moeten upgraden naar de premium versie.

Relevanssi is meer dan 100.000 keer geïnstalleerd en krijgt maar liefst 4,7 sterren beoordeling.

 

Ajax Search Pro – Live Search Plugin https://codecanyon.net/item/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/3357410 ($26)

Ajax search pro zoekfunctie plugin wordpress

Als je bereid bent een bedrag te betalen voor de zoekfunctie, overweeg dan absoluut de Ajax Search Pro plugin. Deze plugin wordt door ons gezien als de beste ‘live search’ plugin. Dit houdt in dat op het moment dat je jouw zoekopdracht invult, je direct een aantal mogelijkheden voorgeschoteld krijgt. Dit werkt hetzelfde als met Google. Zodra je op Google een zoekwoord in toetst, krijg je direct alternatieven voorgeschoteld. Zo bedien je jouw bezoeker optimaal. De plugin is volledig aan te passen naar wens en werkt als een trein. Absolute aanrader voor de websites of blogs waarop vaak de zoekfunctie gebruikt wordt.

Let op: deze plugin is ook zeer geschikt voor WooCommerce! Kies dan absoluut voor deze plugin.

Search Everything (gratis) https://wordpress.org/plugins/search-everything/

Better search plugin wordpressSearch Everything is een gratis plugin dat de zoekfunctionaliteit verbetert zonder dat templates aangepast moeten worden. Je kunt het eenvoudig configureren en instellen dat men bijvoorbeeld alleen berichte kan vinden en geen pagina’s. Deze WordPress plugin kan ook een tag, category, concept en zelf een reactie van iemand vinden. Heb je een grote website of blog die je onderhoudt, dan kan deze plugin zeer van pas komen.

Search everything is meer dan 90.000 keer geïnstalleerd en scoort gemiddeld een 4,3 sterren beoordeling.

Onze conclusie
Heb je een WooCommerce webshop of een blog / website met veel artikelen of pagina’s? spendeer dan $26 en kies voor Ajax Search Pro. Heb je een kleinere website, maak dan gebruik van de gratis Relevanssi plugin. Een degelijke zoekfunctie die veel meerwaarde biedt ten opzichte van de standaard WordPress zoekfunctie.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress