$wpsc_version = 169; De 5 beste WordPress backup plugins vergeleken | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

De 5 beste WordPress backup plugins vergeleken

Het is inmiddels geen geheim meer dat het enorm belangrijk is om je WordPress website regelmatig te backuppen. Back-ups zijn altijd de redder in nood wanneer het eens goed misgaat met je site. Er zijn inmiddels behoorlijk wat backup plugins die het allemaal een stuk gemakkelijker maken. Je kunt plugins zowel gratis als betaald vinden en deze zijn allen vrij gemakkelijk in gebruik. In dit artikel laten we je de beste 5 zien en maken we een zo objectief mogelijke vergelijking.

Let op: vaak biedt een WordPress hostingpartij ook (gelimiteerde) backup mogelijkheden. Onthoud alleen wel dat het jouw verantwoordelijkheid is dus vertrouw hierin niet alleen op je hostingpartij.

backwpup plugin

1. BackWPUP

Gratis plugin
We beginnen de reeks met een gratis plugin: BackWPUp. Deze plugin biedt je de mogelijkheid om een complete WordPress back-up te maken en deze in de cloud op te slaan. Mogelijkheden als Dropbox zijn hierin verwerkt. Ook kunnen zij het bestand opslaan op je server (FTP), e-mailen of kun je hem opslaan op je pc.

Met BackWPUp is het ook mogelijk om automatische back-ups te plannen. Zo kun je ervoor zorgen dat iedere week automatisch een back-up gemaakt wordt. Het restoren (wanneer het misgaat), is ook eenvoudig. BackWPUp komt ook in een pro versie, waarbij je naast extra coole functionaliteiten ook back-ups op Google Drive kunt opslaan.

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Automatisch plannen van back-ups
[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Opslaan op Dropbox, via FTP of op je pc
[icon name=”times” class=”” unprefixed_class=””]  Google Drive alleen in pro versie

backupbuddy plugin

2. BackupBuddy

Betaalde plugin
BackupBuddy is een zeer populaire premium backup plugin. Het stelt je in staat om dagelijks, wekelijks of maandelijkse backups uit te voeren. Evenals BackWPUp kan het de bestanden vervolgens op Dropbox opslaan of via FTP of e-mail naar je toesturen.

Ondanks dat BackupBuddy een betaalde plugin is, is er geen maandelijks bedrag vereist. Je betaalt namelijk jaarlijks voor het aantal sites dat je wilt backuppen. Op moment van schrijven zijn dit de prijzen van BackupBuddy:

Vergeleken met gratis plugins is dit een behoorlijk bedrag. Wat je hiervoor als extraatje krijgt, is de mogelijkheid om je site te migreren. Dit houdt in dat je een site gemakkelijk kunt ‘verhuizen’ als deze op een testserver stond bijvoorbeeld.

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Op veel manieren je bestanden opslaan
[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Ook mogelijk om sites te migreren
[icon name=”times” class=”” unprefixed_class=””]  Vrij prijzig

wp-db-backup

3. WP-DB-Backup

Gratis plugin

Ben jij iemand die veel content schrijft (op jouw blog bijvoorbeeld), pagina’s aanmaakt, media online zet of andere updates aanbrengt aan je website? Dan is het niet verkeerd om deze plugin te installeren. Bij WP-DB-Backup stel je alleen jouw database veilig. In de database staan alle pagina’s, berichten, teksten en links naar afbeeldingen verwerkt. Schrijf je dus dagelijks enorme teksten maar hoef je niet steeds een back-up van je website te hebben? Kies dan voor een database backup met WP-DB-Backup. Op WPinformatie.nl maken we ook gebruik van deze plugin. Een keer per week krijgen we een database per mail opgestuurd waardoor onze berichten altijd veilig zijn.

Let op: deze plugin maakt geen back-up van de website maar alleen van de database!

WP-DB-Backup maakt het kinderlijk eenvoudig om handmatig of geplande back-ups te maken en deze te herstellen.

 

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Snel en gemakkelijk je database herstellen
[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Ideaal voor mensen die veel content updaten op hun site
[icon name=”times” class=”” unprefixed_class=””]  Maakt geen back-up van de website

backupwordpress

4. BackUpWordPress

Gratis plugin
BackUpWordPress is ook een gratis plugin en is vergelijkbaar met BackWPUp. Ook deze software biedt de mogelijkheid je bestanden handmatig of gepland veilig te stellen. Het biedt de mogelijkheid om met een automatisch schema te werken, of zelfs andere schema’s voor je database of website in te stellen. Helaas biedt de plugin geen mogelijkheid om de opslag van Google Drive, Dropbox of een ander Cloud programma te gebruiken. Hiervoor is de premium variant vereist.

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Gratis plugin
[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Automatische schema’s voor database én website
[icon name=”times” class=”” unprefixed_class=””]  Geen cloud-opslagmogelijkheid (premium vereist)

vaultpress

5. VaultPress

Betaalde plugin
VaultPress is wellicht de meest bekende back-up plugin. Dat komt omdat het een bedrijf van Matt Mullenweg is, de oprichter van WordPress. Nog niet zo heel lang geleden is VaultPress onderdeel geworden van Jetpack, een andere zeer bekende plugin.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: VaultPress is met zijn vanaf prijs van €3,50 per maand zeker niet de goedkoopste. Echter hebben zij wel meer te bieden dan enkel back-ups. Zo ben je met deze plugin ook direct beschermd tegen brute force attacks en heb je een spamfilter (Akismet) voor de reacties op jouw website. Tot slot kun je rekenen op perfecte support.

Voor iedere blog, MKB-website of professionele website die zichzelf serieus neemt, is VaultPress een overweging waard. Het complete aanbod van beveiliging, back-up en anti-spam is in onze ogen zeker €3,50 per maand waard.

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Compleet pakket met Anti-spam, brute force attacks en back-ups
[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Van de makers van WordPress
[icon name=”times” class=”” unprefixed_class=””]  Betaalde plugin

Conclusie

Ieder WordPress back-up plugin heeft zijn voor- en nadelen. Je moet van tevoren een aantal afwegingen maken, alvorens je een keuze maakt:

  1. Ben je bereid een bedrag te betalen?
  2. Hoe (en waar) wil je jouw back-up opslaan?

We raden je ten zeerste af om de back-up op je server op te slaan. Wanneer er namelijk iets gebeurt met de server waardoor alle bestanden verwijderd worden, dan ben je alles kwijt. Ook jouw back-ups dus. Onze tip: ga voor een plugin waar je back-ups in cloudsoftware kunt opslaan zoals Dropbox of Google Drive.

Wij maken zelf gebruik van WP-DB-Backup in combinatie met VaultPress. WP-DB-Backup gebruiken we omdat het gratis is en we schematisch een database back-up in onze e-mail krijgen. VaultPress hebben we voor de enorm goede combinatie tussen antispam, brute force protection en de back-ups. Het is een prettige gedachte dat de makers van WordPress achter dit bedrijf zitten. Zo weet je zeker dat je bestanden altijd veilig zijn.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress