$wpsc_version = 169; Review: Strato WordPress hosting | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Review: Strato WordPress hosting

Vandaag delen we onze ervaringen met het hostingbedrijf Strato, wat van origine gevestigd is in Duitsland. Strato heeft meer dan 1,5 miljoen websites ondergebracht met meer dan 4 miljoen domeinregistraties. Tijd voor een review dus!

Prijs: vanaf €3 per maand
Onze waardering: [icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star][icon name=icon-star-empty][icon name=icon-star-empty]
Link naar de website: Strato

Strato hosting

Strato is een van de weinige hostingpartijen die je regelmatig voorbij ziet komen met televie- en radioreclames. Hierom heeft het in een relatief korte tijd veel naamsbekendheid opgebouwd. Strato is sinds 2006 actief in Nederland maar is van origine een Duits bedrijf. Strato staat vooral bekend om haar lage prijzen want wanneer je een ZZP-er of hobbyist bent, kun je prima uit de voeten met het goedkoopste pakket van €3 per maand. Hier zit dan zelfs een SSL-certificaat bij en een gratis domeinnaam.

Strato richt zich op de onderkant van de markt en levert degelijke pakketten voor een enorm lage prijs. Wil je echter goede support? Zoek dan verder …

Wat biedt Strato?

Strato biedt een breed spectrum aan als het gaat om hosting gerelateerde producten. Zo kun je er naast het hosten van je website ook terecht voor professionele servers, SEO-tools en Cloud storage. Verreweg het meest populair is het hosten van de website. Dit kan al zonder langlopende contracten want je kunt voor een flexibel abonnement met een looptijd van slechts 1 maand kiezen.

Op moment van schrijven zijn dit de pakketten van Strato:Strato ervaringen

 

Wat is onze ervaring met Strato?

Zoals al meermaals gezegd in deze review, de prijzen van Strato zijn enorm interessant. Het is heel netjes dat je een domein, hosting + ssl-certificaat voor slechts €3 per maand kunt krijgen. Toch ervaren wij ook veel nadelen, eenmaal na aanschaf.

We kochten een abonnement voor een jaar, maar bij het bestelproces ervaarden wij de eerste vervelende dingen al. Er wordt heel opdringerig additionele dingen verkocht en als je daar eenmaal doorheen bent, vragen zij een half jaar betaling vooraf. Het gaat om een klein bedrag, dat weten we. Toch is dat niet netjes vinden we en andere partijen zoals SiteGround en Savvii doen dit niet. De bestelling verder afronden ging prima. Dit is waarschijnlijk iets wat nog niet lang geleden is veranderd want veel andere mensen klagen hierover.

Na de livegang van onze testwebsite hebben we de klantenservice op de proef gesteld en dit was op zijn zachts gezegd teleurstellend. Na een uur (!) in de wacht te hebben gestaan, werden we afgescheept met een antwoord waar we niets mee konden. De klantenservice klonk niet bekwaam en niet welwillend om mee te werken. Na wat speurwerk op het internet zijn wij niet de enige die zo’n slechte ervaring hebben met de support van Strato.

Strato is goedkoop en levert veel producten voor haar geld. Voor de klantenservice moet je echter bij een concurrent zijn.

 

Wat zijn de recensies van anderen over Strato?

Ook op internet lezen we niet veel goeds over Strato. Bij hosting vergelijksites krijgt Strato niet hoger dan een 4,6 en een 4,8. De slechtste beoordelingen ontving het bedrijf als het gaat om de afhandeling van opzeggingen en de (telefonische) support. Het regent klachten over de waardeloze support, de matige documentatie en de welwillendheid om mee te werken bij vragen of opzeggingen.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress