$wpsc_version = 169; Wat is een WordPress menu? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een WordPress menu?

In WordPress is het mogelijk jouw eigen menu’s samen te stellen. Het menu staat meestal voor de hoofd navigatie van je website. Een menu bevat linkjes naar pagina’s, categorieën of berichten. Ook is er de mogelijkheid om een eigen link aan te maken, naar bijvoorbeeld een subdomein. Je bewerkt een menu door naar ‘Weergave > Menu’s’ te gaan. Daar zie je een pagina dat lijkt op dit:

WordPress menu

Aan de rechterkant van de pagina zie je het menu zoals deze nu is. Daar links van kun je gemakkelijk pagina’s aanvinken en ‘Aan menu toevoegen’. Ook kun je daar berichten, aangepaste links en categorieën toevoegen aan je menu.

Let op: kijk eerst welk menu je aan het bewerken bent. Sommige thema’s hebben meerdere menu’s en niet alleen het navigatiemenu. Dit kan bijvoorbeeld het menu in de footer zijn.

Zodra je linkjes hebt toegevoegd aan het menu, kun je deze in volgorde veranderen. Klik hem simpelweg aan en sleep het item naar boven, onder of naar rechts. Wanneer je hem iets naar rechts verplaatst, zal het een subitem worden van het andere onderdeel.

Stel je voor dat je een website hebt over boeken, muziek en films. Je wilt dat men zo snel mogelijk bij zijn favoriete muziekstijl kan komen. Zodra men met de muis over ‘muziek’ gaat, vouwt er een menu uit met alle stijlen. Hieruit kiest de bezoeker dan bijvoorbeeld ‘classic rock’. Dit is een voorbeeld van een submenu.

 wordpress menu selecteren

Wil je zelf een menu aanmaken? Klik dan door naar het gedeelte ‘Menu aanmaken in WordPress’.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress