$wpsc_version = 169; WordPress geïnstalleerde plugins | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

WordPress geïnstalleerde plugins

Wil je weten welke plugins je geïnstalleerd hebt, hoe je ze moet updaten en misschien zelfs wel wilt verwijderen? Lees dan snel verder.

Door naar ‘Plugins > Geïnstalleerde plugins’ te navigeren, krijg je een overzicht van de door jou geïnstalleerde thema’s.

Wordpress Geinstalleerde plugins

Zoals je ziet in dit voorbeeld zijn er 11 plugins geïnstalleerd, waarvan 10 actief zijn. Er zijn twee plugins waar een update voor beschikbaar is. Aan de hand van dit voorbeeld geven we je een aantal tips mee:

  1. Maak je geen gebruik meer van de functionaliteit van een bepaalde plugin? Verwijder hem dan direct. In dit voorbeeld zou er dus 1 plugin verwijderd kunnen worden.
  2. Zorg er altijd voor dat de plugins up-to-date zijn. Plugins die niet voorzien zijn van de laatste updates, zijn erg interessant voor hackers en andere kwaadwillenden.
  3. Zorg ervoor wanneer je een plugin installeert, update of deactiveert, je te allen tijde eerst een back-up maakt.

Plugin verwijderen of bewerken

Om een plugin te verwijderen, zal je eerst zijn functionaliteiten moeten deactiveren. Klik dus eerst op deactiveren, waarna de knop verandert in ‘verwijderen’.  Een plugin bewerken kan ook enorm gemakkelijk. Wat echter belangrijk is om te weten, is dat je niet moet rommelen in een plugin tenzij je 100% zeker bent van je zaak. Door op bewerken te drukken, openen zich de html bestanden van een bepaalde plugin:

Wordpress plugin bewerker

Aan de bovenkant kun je de plugin selecteren die je wilt wijzigen, waarna je aan de rechterkant het specifieke bestand kunt selecteren.

Let op: wanneer je een plugin aanpast en in een later stadium update, zullen alle wijzigingen verloren gaan.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress