$wpsc_version = 169; WordPress gebruikersinstellingen | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

WordPress gebruikersinstellingen

Wanneer je naar ‘Gebruikers > Je profiel’ navigeert, kun je jouw WordPress gebruikersinstellingen wijzigen. Dit is de plek waar jij jouw profiel compleet maakt, inclusief koppelingen naar je sociale media. Laten we eens stapsgewijs door de instellingen lopen.

WYSIWYG bewerking: WYSIWYG staat voor ‘what you see is what you get’. WYSIWYG biedt je de mogelijkheid om zonder html-kennis toch mooie, opgemaakte berichten te kunnen schrijven. Je ziet de tekst, de afbeeldingen en andere opgemaakte content direct goed staan en dit vergemakkelijkt het plaatsen van goede content. Ben je niet bekend met html, ben je net begonnen of klinkt dit allemaal een beetje vaag? Houd dan de optie uitgevinkt. Ben je (zeer) bekend met html en gaat je dit erg gemakkelijk af? Overweeg dan om de optie aan te vinken, omdat het wellicht overbodig voor je is.

Toetscombinaties: verwacht je veel interactie op de website, omdat je de mogelijkheid biedt om te reageren op berichten? Dan kan het wellicht handig zijn om via snelkoppelingen berichten goed te keuren, af te wijzen of als spam te markeren. Door dit te activeren kan dit snel.

Toolbar: dit is de zwarte balk die je bovenin je scherm ziet wanneer je ingelogd bent. Ook als je de ‘voorkant’ van de website bekijkt is deze zichtbaar en biedt deze gemakkelijke snelkoppelingen om bijvoorbeeld weer naar het dashboard van WordPress te geraken. Vind je hem echter niet fijn, dan kun je het hier uitvinken.

Proeflezen: WordPress biedt de mogelijkheid om een soort spelling- en grammaticacontrole te activeren op je website. Helaas is dit (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Deze optie kun je dus uitgevinkt laten staan indien je een Nederlandse site hebt.

Tip: ben je alsnog op zoek naar een goede spellingscontrole? Kies dan voor de Jetpack Plugin.

Contactinformatie: pas hier jouw persoonlijke gegevens aan. Soms, vaak op blogs, wordt deze informatie (gedeeltelijk) getoond op de website. Vul dus alleen de gegevens in die jij wilt. Ook kun je hier je wachtwoord aanpassen.

Tip: verander regelmatig je wachtwoord om zo je website veilig te houden voor kwaadwillenden!

Auteur

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress