$wpsc_version = 169; De WordPress App op je telefoon | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

De WordPress App op je telefoon

Wil je graag continu op de hoogte gehouden worden van jouw site statistieken? Liever onderweg even een blog schrijven, zodat je ’s avonds lekker niets hoeft te doen? WordPress heeft sinds een tijdje ook een app voor je mobiele telefoon. En het werkt perfect hoor! Lees snel verder.

Of je nu een blog op WordPress.com of WordPress.org hebt, je kunt in beide gevallen jouw site beheren.

Weet je niet of jouw site op WordPress.com staat? Je kunt dit gemakkelijk in de url zien. Is jouw URL https://mijnbedrijf.wordpress.com? Dan draait jouw site op WordPress.com. Meer verschillen weten? Lees dit gedeelte van de handleiding dan eens.

Zodra je de WordPress app gedownload hebt op je iPhone, iPad of Android telefoon/tablet, zie je direct dit inlogscherm. Gebruikers die zelf een website hebben, moeten eerst op ‘Niet op WordPress.com?’ klikken. Vul vervolgens je gebruikersnaam, wachtwoord en url van jouw website is.

Let op: de inloginformatie is hetzelfde als hoe je normaal op de website inlogt. Je hoeft geen extra account aan te maken.

Wordpress app

Vervolgens kom je in het menu terecht, waar je direct allerhande opties voorgeschoteld krijgt:
Wordpress app

Zo kun je de site bekijken, bezoekersaantallen en andere statistieken (hiervoor heb je wel de Jetpack plugin nodig), kun je jouw berichten, media, reacties en pagina’s beheren en de instellingen van de app aanpassen. Je kunt dus op het gebied van beheer enorm veel. Verwacht niet dat je nieuwe plugins, widgets en andere geavanceerde aanpassingen kunt doen.

Het is mogelijk om volledig nieuwe berichten of pagina’s aan te maken, maar de praktijk wijst uit dat dit voor een bedrijfswebsite vaak niet zo handig is. Ben je echter iemand die blogt over iets hobbymatigs en maak je veel foto’s met je telefoon? Dan is het juist weer handig omdat je dan alle foto’s al bij de hand hebt! Bovendien kun je te allen tijde ‘even snel’ een berichtje publiceren zodat je ’s avonds niet zo druk meer bent. Erg handig dus.

Wij vinden de App vooral geschikt om even snel een concept bericht te typen, waar we later op de computer mee verder gaan. Ook gebruiken wij het veel om even snel de statistieken te bekijken of om spelfoutjes uit berichten/pagina’s te filteren.

WordPress app installeren

De WordPress app installeren doe je op dezelfde manier als iedere andere app op jouw telefoon of tablet: via de App Store / Google Play store. Zoek naar ‘WordPress’ en start vandaag nog met het beheren van je telefoon via je mobiele telefoon of tablet.

WP app (5)WP app (1)

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

3 reacties

  1. Mijn WordPress app op mijn telefoon synchroniseert niet meer met de berichten die ik via de computer erop zet. En de berichten die er nog staan kan ik niet aanpassen. Dan wordt alleen lokaal gewijzigd. Wat gaat er mis?

      • Nooit een reactie gehad en inmiddels zijn we weer bijna een jaar verder en dus ook een andere telefoon, tig updates van de app en inmiddels ben ik naar een hostingprovider, waardoor alles ook beter werkt…

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress