$wpsc_version = 169; Een widget toevoegen / activeren | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Een widget toevoegen / activeren

Widgets zijn ontzettend handige functionaliteiten, maar hoe voeg je deze nou toe? Dit doen we door eerst naar ‘Weergave > Widgets’ te navigeren.

wordpress widgets

Aan de rechterkant heb je de sidebars, zoals deze voorgeprogrammeerd staan. Door middel van slepen en plakken kun je gemakkelijk de inhoud en de indeling wijzigen. Zo kun je een widget gemakkelijk toevoegen door vanaf de ‘beschikbare widgets’ in de gewenste sidebar te slepen.

Ieder WordPress thema heeft andere widget posities en het is niet eenvoudig om extra sidebars voor widgets te creëren. Wij adviseren dan ook om vooraf een thema te kiezen met de juiste widget locaties. Dit is bij een premium thema vrijwel altijd goed geregeld. In ons voorbeeld zijn er 5 sidebars beschikbaar:

Wordpress sidebar

Nieuwe widgets installeren

Standaard zijn er zo’n 20 widgets beschikbaar. Het vinden van nieuwe widgets is echter niet heel gemakkelijk. In tegenstelling tot WordPress plugins, bestaat er namelijk geen winkel waar je widgets kunt installeren. Wat vaak wel een voordeel is: wanneer je een bepaalde plugin installeert, zit er vaak een widget bij.

Tip: ben je op zoek naar meer widgets? Installeer dan eens de plugin Jetpack. Deze plugin is ontwikkeld door de makers van WordPress en bevat een flink aantal praktische widgets.

Wil je meer informatie over widgets of liever in een filmpje zien hoe widgets werken? Bekijk dan onderstaande video!

https://www.youtube.com/watch?v=zx258_5Vv9Y%20

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress