$wpsc_version = 169; Wat is WordPress? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is WordPress?

Iedereen die aan de slag wilt met een website, een blog, een webwinkel of een digitaal visitekaartje heeft er wel eens van gehoord: WordPress. Maar wat is het nu?

In Jip-en-Janneketaal is WordPress de gemakkelijkste en meest krachtige software om een website of blog te beginnen. Het is wereldwijd het meest voorkomende systeem en draait op bijna een kwart (!) van alle websites. Je kan elke vorm van informatie publiceren en het wordt in 73 verschillende talen aangeboden.

Wie gebruiken WordPress?

Waar WordPress ooit begon om alleen een blog mee te maken, is het binnen iets meer dan 10 jaar uitgegroeid tot het grootste CMS (content management systeem) wereldwijd. Onder andere grote bedrijven, overheden, scholen en merken gebruiken WordPress om hun websites te bouwen. Ook CNN en New York Times zijn hier voorbeelden van. Iets dichter bij huis zien we dat KLM, Bol.com en Slagharen gebruik maken van WordPress. Ongeveer een kwart van alle websites op internet wordt gerund door (een vorm van) WordPress. WordPress is zowel voor zakelijk als privé gebruik en wordt gebruikt voor miljoenen websites over de hele wereld. Of je nu een startende ondernemer, een gerenommeerd bedrijf, een webwinkel of een persoonlijke blogger bent, er is altijd een geschikt thema voor jou.

WordPress is zowel geschikt als de startende ondernemer als de persoonlijke blogger. Het is geheel gratis en gemakkelijk te installeren.

Zie hier een filmpje waarin een iemand WordPress op een duidelijke manier uitlegt.

Hoe begin ik met WordPress?

Speciaal voor de WordPress starter, hebben wij de beginnersgids geschreven. Ben je al iets verder met het CMS systeem, bekijk dan eens de handleiding. Volledig gratis en toegankelijk voor iedereen die met WordPress wilt beginnen. Neem eens een kijkje en vergeet ons niet te volgen op social media! Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen van WordPress.

Auteur

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress