$wpsc_version = 169; Waarom moet ik WordPress updaten? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Waarom moet ik WordPress updaten?

We krijgen vaak de vraag van WordPress gebruikers hoe het komt dat er zo vreselijk veel updates zijn en of het wel verstandig is om continu de site te updates. Ons antwoord: JA! In dit artikel lees je waarom updates zo enorm belangrijk zijn en hoe je het beste kunt updaten.

In onze begrippenlijst heb je misschien al het een en ander gelezen over wat een WordPress update is, maar we zullen het hier nogmaals behandelen. In WordPress zijn er drie facetten die regelmatig van updates voorzien worden: pluginsthema’s en WordPress zelf. WordPress checkt dit zelf en je ziet dan ook regelmatig iets vergelijkbaars in jouw backend:

WordPress updates

WordPress is verreweg het meest populaire CMS dat er bestaat. Het wordt hierom vaak geüpdatet en voorzien van nieuwe functionaliteiten, betere prestaties en beveiligingsupdates. Met andere woorden: wanneer je WordPress update, loop je niet alleen minder risico’s maar heb je ook de nieuwste ontwikkelingen waarvan je kunt profiteren.

Redenen om te updaten:

  1. Beveiliging
  2. Nieuwe functionaliteiten
  3. Snelheid
  4. Bug fixes

Beveiliging

Beveiliging is de meest belangrijke reden waarom je een WordPress site up-to-date wilt houden. Omdat WordPress open-source is, kan iedereen de codes bestuderen. Mede daarom is het zo’n groot CMS geworden, maar gevaar ligt op de loer. Hackers en andere kwaadwillenden kunnen namelijk ook de codes bestuderen en beveiligingslekken zoeken. Zodra er een lek is gedetecteerd, wordt deze in een update gefixed door WordPress.

Nieuwe functionaliteiten

Nergens gaan de ontwikkelingen zo snel als op het internet. WordPress anticipeert hier snel op en komt zeer regelmatig met nieuwe functionaliteiten. Iedere update brengt weer coole functionaliteiten met zich mee die zeker de moeite waard zijn om te updaten.

Snelheid

Niet alleen op het gebied van functionaliteiten maar ook op techniek wordt er continu verbeterd. Iedere nieuwe WordPress update brengt een sneller met zich mee. Of dit nu is om plaatjes te uploaden, plugins te installeren of om pagina’s sneller zichtbaar te maken, voordeel heb je er altijd aan!

Bug fixes

Er valt altijd wat te verbeteren en een systeem als WordPress zal altijd (kleine) bugs/foutjes bevatten. Een groot voordeel: fouten zijn snel en gemakkelijk te herstellen door een update uit te brengen. Heb je jouw versie dus geüpdatet naar de meest recente? Dan heb je waarschijnlijk de versie met de minste bugs!

Nu je de reden achter updates weet, komt de volgende klus: hoe moet ik updaten? Volg de link en we leggen je stap voor stap hoe dit in zijn werk gaat.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress