$wpsc_version = 169; Een plaatje toevoegen aan WordPress | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Een plaatje toevoegen aan WordPress

Het is altijd goed om een plaatje toe te voegen aan je WordPress bericht of pagina. Dit maakt het beter leesbaar en aantrekkelijker om te lezen. Om dit te doen volg je de volgende gemakkelijke stappen.

  1. Bepaal op welke plek in je bericht of pagina je een plaatje wilt invoegen

  2. Boven het venster, staat een grote knop ‘Media toevoegen’. Druk daarop en een venster zal zich openen.

  3. Op dit moment open zich de mediabibliotheek. Hierin vind je jouw eerder geüploade bestanden terug. Hier kun je kiezen of je een nieuw bestand wilt uploaden of een bestaand bestand wilt gebruiken. Als je op een bepaald item klikt uit je mediabibliotheek, zie je aan de rechterkant de bijlagedetails. Wil je een nieuw bestand uploaden? Klik dan op het tabblad ‘bestanden uploaden’.

Uploadwizard in WordPress

  1. Vind het bestand dat je wilt uploaden en klik op open.

  2. De foto wordt nu geüpload en je ziet een voortgangsbalk verschijnen. Zodra deze klaar is, kun je de details van de foto invullen. Denk hierbij aan de titel van het plaatje, het onderschrift, de alt-tekst en de beschrijving. Wat deze dingen betekenen, vind je onderaan dit artikel.

Wat betekenen deze dingen?

Titel: dit is de titel die het plaatje draagt. Het is belangrijk dat je het plaatje een goede titel geeft. Dit in verband met de Google optimalisatie. Heb jij je plaatjes een goede beschrijving gegeven? Dan zul je beloond worden door Google en uiteindelijk hoger scoren.

Onderschrift: het onderschrift is een klein stukje tekst dat direct onder het plaatje komt te staan. Dit is een optie die niet heel vaak gebruikt wordt.

Alt-tekst: dit is de tekst die weergeven wordt als het plaatje even niet kan laden / het bestand beschadigd is (en dus niet meer werkt). Het is belangrijk – ook voor Google – dat deze alt-tekst goed is geschreven. Mocht het plaatje niet laden dan kan dit ook verwarrend zijn voor de bezoeker van je website. Zorg dus altijd dat je een duidelijke alt-tekst (alternatieve tekst) hebt voor je website.

Beschrijving: hier kun je nogmaals een beschrijving toevoegen. Dit is niet zichtbaar op je website, maar kan wel gelezen worden door Google. Ondanks dat het je kan helpen, wordt een beschrijving vaak als tijdrovend gezien en niet heel veel gebruikt.

  1. Zorg ervoor dat het plaatje dat je wilt laden aangevinkt staat zoals hierboven. Klik vervolgens op ‘invoegen in bericht’ en je ziet dat het plaatje geladen wordt in de teksteditor.

  2. Het plaatje is nu geladen in de teksteditor en nu kun je hem nog van extra opmaak voorzien, zoals uitlijning. Ook zie je bijna rechts een icoontje van een ‘pen’. Als je hier op klikt, kun je afbeelding aanpassen qua grootte. Klik je hierop, dan opent zich wederom een pop-up.

Afbeeldingdetails in WordPress editor

  1. Hier kun je de afmeting aanpassen naar standaard gedefinieerde groottes, of kun je hem zelf aanpassen naar wens. Ook kun je nogmaals de alternatieve tekst aanpassen. Ook is het goed om even stil te staan bij het ‘link naar’ gedeelte. Hier kun je ervoor kiezen of je wilt dat het plaatje nergens naar linkt (wanneer iemand erop klikt), naar een bepaald adres of juist naar een grotere versie van hetzelfde plaatje.

  2. Je kunt onder ‘geavanceerde instellingen’ nog meer aanpassen op het gebied van CSS. Weet je niet wat dit is, vul hier dan niets in.

  3. Ga terug naar de WordPress editor. Het icoontje rechts van de bewerkoptie zorgt ervoor dat het plaatje verwijderd wordt.

Extra tip: klik je nogmaals op de ‘media toevoegen’ knop, dan zie je aan de linkerkant dat het ook mogelijk is om een galerij toe te voegen en een uitgelichte afbeelding. De uitgelichte afbeelding hebben we behandeld in dit bericht. De galerij biedt je de mogelijkheid om op een gemakkelijke en intuïtieve manier meerdere plaatjes in te voegen en te weergeven op je website. Selecteer het aantal foto’s dat je wilt laden en laat WordPress zijn werk doen!

Vragen, toevoegingen of kom je er niet uit? Laat een berichtje achter en we proberen te je te helpen! Vergeet ons niet te liken op je favoriete sociale kanaal, zodat je altijd op de hoogte blijft van ons nieuws!

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress