$wpsc_version = 169; Media Instellingen | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Media Instellingen

Tijd voor de media-instellingen binnen WordPress. Hier kun je aangeven hoe je wilt omgaan met plaatjes op je website. Deze instellingen zijn erg handig als je wilt dat plaatjes bijvoorbeeld altijd dezelfde grootte hebben.

Tip: een website laadt een stuk sneller wanneer de bestandsgrootte kleiner is. Door de afbeeldingen hier te verkleinen, is de kans groot dat je website sneller laadt.

Het is mogelijk om drie formaten in te stellen voor afbeeldingen. De thumbnail (dit is het kleine fotootje dat zichtbaar is voordat je op een afbeelding drukt, op bijvoorbeeld de overzichtspagina). Onderstaand tref je een voorbeeld aan van een thumbnail.

Voorbeeld van een WordPress thumbnail

Je kunt de grootte van de afbeeldingen naar smaak wijzigen. Het is verstandig om de grootste afmeting net zo groot te maken als de maximale breedte van een bericht of pagina min 20 pixels. Hierdoor weet je zeker dat de grootste afbeelding altijd past.

De ‘bestanden uploaden’ sectie biedt je de mogelijkheid je uploads te organiseren op basis van maand en jaar. Standaard kun je dit prima aangevinkt laten staan.

Voorbeeld: heb je een bestand geüpload op juni 2016, dan wordt er een in ‘uploads’ een map aangemaakt   2016/06/bestandsnaam.jpg

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress