Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Media bewerken in WordPress

In dit bericht leggen we je uit hoe je gebruik moet maken van de WordPress mediabibliotheek. In de mediabibliotheek vind je alle bestanden die je geüpload hebt naar je WordPress website, met de meest recente uploads bovenaan. Je komt er door in de backend te navigeren naar media -> bibliotheek.

De WordPress Mediabibliotheek

Als je het goed is weet je op dit moment al hoe je een WordPress bericht of Pagina moet aanmaken en bewerken. Ook daar hebben we je geleerd hoe je plaatjes en andere media in je bericht kunt invoegen. Waarvoor dient nu die Mediabibliotheek dan?Uitleg gebruik mediabibliotheek WordPressHeel simpel: dit is de verzamelplaats voor al jouw bestanden. Alles wat je geüpload hebt komt hier te staan. Plaatjes, video’s, pdf bestanden en audio; hier tref je alles aan. Je hebt hier de mogelijkheid om media te verwijderen (als de server bijvoorbeeld vol zit), te bewerken, toe te voegen of te bekijken. Hoe je media toevoegt in WordPress, heb je als het goed is geleerd in het vorige item! Tijd om de media te bewerken!

Media bewerken

Wanneer je op een item klikt, opent zich er een nieuw venster. Handleiding Media bewerken in WordPressHier kun je vervolgens jouw media gaan aanpassen. Stapsgewijs lopen we door alle opties:

  1. Dit is de titel van de afbeelding. Zorg ervoor dat je goed beschrijft wat er op deze foto staat, zodat mensen hem in Google ook terugvinden.
  2. Dit is de url van de afbeelding. Wil je het plaatje met iemand delen, of gebruiken op bijvoorbeeld je sociale media, gebruik dan deze url. Je kunt hier ook gemakkelijk een verkorte url genereren.
  3. Hier kun je de afbeelding bewerken. Zodra je hierop klikt, opent zich een ander venster. Hier kun je bijvoorbeeld de afmeting aanpassen en het plaatje draaien. Indien je de afbeelding dus verkeerd geüpload hebt, doe je hier je aanpassingen. Dit scheelt je een hoop werk.
  4. Hier plaats je een onderschrift. Het onderschrift wordt (afhankelijk van het WordPress thema dat je gebruikt) onder het plaatje getoond.
  5. De alternatieve tekst is er voor als het plaatje niet laadt. Het ziet er dan knullig uit en mensen vragen zich af wat er had moeten staan. Op deze manier wordt het toch helder wat er had moeten staan. Let op: het is goed voor Google als je deze te allen tijde invult!
  6. Hier kun je een beschrijving plaatsen van je plaatje. Dit wordt niet getoond op de website, maar wel door Google opgepikt. Twijfel je om of de alternatieve tekst in te vullen of de beschrijving? Kies dan voor de alternatieve tekst.
  7. Helemaal klaar met bewerken? Vergeet niet om op ‘bijwerken’ te drukken, zodat WordPress je instellingen opslaat.

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress