$wpsc_version = 169; Een link toevoegen in WordPress | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Een link toevoegen in WordPress

De WordPress editor maakt het ontzettend gemakkelijk om een link toe te voegen aan een bericht of pagina. Je moet alleen even weten hoe! Ontdek het hier.

Een linkje toevoegen in WordPress gaat vrij eenvoudig. De kunst is om eerst het stukje tekst te selecteren dat je wilt gaan linken. In dit voorbeeld selecteren wij de tekst ‘de homepage van WP informatie’. We willen dat als iemand daar op klikt, hij terug gaat naar de homepage. Na het selecteren druk ik op de knop bij de pijl. Als je met je muis er overheen gaat, zie je al dat de optie ‘Link invoegen/bewerken’ verschijnt.

Een link invoegen in WordPress

Klik erop en de volgende pop-up opent zich. Hier ga je url toevoegen waar je wilt dat men op terechtkomt wanneer zij er op klikken. In dit geval willen we dat de bezoeker teruggeleid wordt naar de homepage en vullen we ‘https://wpinformatie.nl’. Als link tekst neemt WordPress automatisch de tekst over die je geselecteerd hebt. Deze staat dus prima! We kunnen ervoor kiezen om de link in een nieuw tabblad te laten openen, zodat de huidige open blijft. Klik vervolgens op ‘link toevoegen en je link is geplaatst!

Link toevoegen in WordPress - stap 2

Tip: wil je linken naar een andere website dan die van jou? Vink dan de optie ‘open link in een nieuw venster/tab aan. Zo kan men altijd gemakkelijk terug naar jouw website!

Link verwijderen in WordPress

Wil je een link verwijderen? Selecteer de tekst dan opnieuw en druk op de ‘Link verwijderen’ knop, naast de ‘link toevegen’. Je ziet gelijk dat de link verwijderd is!

Kom je er niet uit of heb je een leuke toevoeging / tip? Plaats hem hieronder in een reactie of reageer op onze Facebook pagina!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress