$wpsc_version = 169; Aangepast menu maken in WordPress | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Aangepast menu maken in WordPress

Je weet inmiddels wat een WordPress menu is, en bent klaar om jouw eigen aangepaste menu te maken. Dit begint allemaal bij ‘Weergave > Menu’s’. Daar zie je bovenaan het volgende gedeelte staan:

WordPress menu aanmaken

Geef je menu een naam en je bent klaar om items toe te voegen:

wordpress aangepast menu

Aan de linkerkant zie je het kopje pagina’s, maar daaronder ook berichten, aangepaste links en categorieën. Selecteer de items die jij in het menu wilt door ze aan te vinken en vervolgens op ‘Aan menu toevoegen’ te drukken. Eenmaal daarop geklikt kun je het menu indelen zoals jij dat wilt, simpelweg door items te slepen. Je kunt ze naar boven, onder en naar rechts verplaatsen.

Door een item naar boven of onder te slepen, kun je ervoor zorgen dat items eerder of later worden weergeven. Door ze iets naar rechts te slepen, creëer je een submenu. Is een bepaald item een onderdeel van een bovenliggend stuk? Maak dan gebruik van een subitem (en dus submenu).

Menu instellingen

Onder het menu vind je nog de volgende instellingen:

menu instellingen wordpress

De eerste optie (automatisch pagina’s toevoegen) zorgt ervoor dat alle pagina’s die je in de toekomst publiceert direct in het menu worden gezet. De tweede optie (Thema Locaties) geeft een overzicht weer van alle menu locaties van je thema en hier kun je het menu direct een locatie toewijzen. In ons geval zijn er twee opties (Main Navigation en Main Nagivation – Mobile Optional). Dit zijn de twee mogelijkheden om een menu te localiseren. Vergeet niet op ‘Menu opslaan’ te klikken om de wijzigingen door te voeren.

Wil je bovenstaande instructies liever in een filmpje zien? Bekijk dan het volgende instructiefilmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=w4JIGqCj_oc%20

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress