$wpsc_version = 169; Wat is wp-config.php? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is wp-config.php?

Ga jij je bezighouden met het verhuizen van WordPress sites? Dan zul je veel in aanraking komen met het wp-config.php bestand. Samen met de functions.php is dit een van de meest gebruikte bestanden in WordPress. Het WP-config.php bestand bevat onder andere belangrijke informatie over de database.

In de wp-config.php vind je de naam van de database, de gebruikersnaam en wachtwoord en de host. Deze gegevens heb je nodig wanneer je de site gaat verhuizen.

In een lege WordPress installatie zit geen wp-config.php maar een ‘wp-config-sample.php’. Je kunt dit bestand configureren en aanvullen met de juiste data, of gewoon de WordPress installatiewizard doorlopen en daar de juiste gegevens toevoegen.

Let erop dat wanneer je mensen toegang geeft tot jouw ftp-gegevens, zij ook toegang krijgen tot het wp-config.php en dus tot jouw databasegegevens. Gebruik dus nooit een wachtwoord voor je database die je toevallig ook voor jouw mail of andere zaken gebruikt. Zorg er ook altijd voor dat de inloggegevens van de site anders zijn dan de databasegegevens. Op die manier maak je het hackers en kwaadwillenden lastiger. Wanneer je een database aanmaakt via DirectAdmin, zal deze de mogelijkheid bieden en standaard wachtwoord te kiezen. Gebruik dat wachtwoord en sla hem ergens op waar het veilig is. Zo loop je minder risico gehackt te worden.

Het wp-config.php vind je (na de WordPress installatie) in de hoofdmap van WordPress (na public_html)

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress