$wpsc_version = 169; Wat is de WordPress thema editor? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is de WordPress thema editor?

Wist je dat je een WordPress theme gewoon kunt aanpassen in de backend, zonder via FTP aan de slag te gaan? Dit is erg handig, wanneer je even snel een wijziging wilt aanbrengen aan je stylesheet bijvoorbeeld. De theme editor wordt doorgaans gebruikt voor korte, snelle wijzigingen of om even te testen of iets werkt.

Je vindt de theme editor door in de backend naar ‘Weergave > Editor’ te gaan. Daar zie je een vergelijkbaar scherm met deze printscreen:

WordPress thema editor

Aan de rechterkant maak je een keuze welk bestand je wilt bewerken. Zodra je het goede bestand hebt gevonden, opent zich in het midden de file met alle inhoud. Vervolgens kun je allerlei wijzigingen aanbrengen. Druk tenslotte op ‘Bestand bijwerken’ en de wijzigingen zijn zichtbaar op jouw website.

Let op: ben je niet bekend met deze codes of weet je niet precies wat je aan het doen bent? Breng dan geen wijzigingen aan.

Ben je een webdesigner? Zorg er dan voor dat jouw klant niet bij dit gedeelte van WordPress kan. Op die manier voorkom je problemen wanneer jouw klant ermee aan de slag gaat, zonder precies te weten hoe het werkt.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress