$wpsc_version = 169; Wie is Matt Mullenweg? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wie is Matt Mullenweg?

Je hebt het aan Matt Mullenweg te danken dat je dit bericht nu leest. Hij is namelijk de persoon achter WordPress. Ondanks zijn jonge leeftijd (1984) richtte hij in 2005 al Automattic op, het bedrijf achter WordPress. Deze Amerikaanse online social media expert, web developer en muzikant is woonachtig in San Francisco, Californië. Geboren in Houston, Texas, begon hij na de middelbare school op de High School for the Performing and Visual Arts, waar hij jazz saxofoon studeerde. Hij studeerde ook politicologie aan de University of Houston, maar stopt in 2004 om bij CNET Networks te gaan werken. Na hier een jaar te hebben gewerkt, richtte hij Automattic op (een woordspeling op zijn naam).

Matt Mullenweg

Nog vele andere bedrijven volgden; Akismet, Gravatar, Vaultpress, IntenseDebate en Polldaddy zijn slechts enkele voorbeelden die bijgedragen hebben aan de opbouw van het imperium. Toen Mullenweg in juni 2002 op weg was naar Washington DC kwamen de eerste ideeën om een platform te creëren waar hij kon bloggen.

Sinds 2005 spreekt Mullenweg ook regelmatig op conferenties en evenementen, zoals de International World Wide Web Conference. In januari 2014 werd Mullenweg CEO van Automattic. Toni Schneider, compagnon, werkt aan nieuwe projecten bij Automattic. Bij de bekendmaking zei hij: ‘het is duidelijk dat niemand van in de 20 een bedrijf zou moeten runnen’. Een paar maanden later in mei haalden zij $160 miljoen op aan omzet. WordPress is miljarden waard. WordPress heeft namelijk een marktaandeel van 22%. Dit houdt in dat maar liefst 22% van alle 10 miljoen websites wereldwijd op WordPress draaien. Dat is bizar!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress