$wpsc_version = 169; Wat zijn WordPress updates? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat zijn WordPress updates?

In WordPress zijn er drie facetten die regelmatig van updates voorzien worden: plugins, thema’s en WordPress zelf. WordPress checkt dit zelf en je ziet dan ook regelmatig iets vergelijkbaars in jouw backend:

Let op: Ga nooit updaten zonder eerst een back-up te hebben gemaakt.

WordPress updates

WordPress updates zijn extreem belangrijk om uit te voeren. Niet alleen omdat je dan de laatste versie van iets hebt en dus kunt profiteren van de nieuwste ontwikkeling, maar vooral om beveiligingsrisico’s te verminderen.

WordPress is verreweg het meeste gebruikte cms ter wereld. Doordat er zoveel gebruikers zijn is het erg interessant voor hackers en kwaadwillenden. Zij zoeken naar beveiligingslekken in WordPress, in populaire thema’s en in plugins. Wanneer zij deze vinden, zal de ontwikkelaar een update uitbrengen die dat beveiligingslek dicht. Op die manier kunnen kwaadwillenden dus niet meer in de site. Hierom is het extreem belangrijk om regelmatig updates door te voeren.

Hoe moet ik updaten?

Voordat je nu op het kopje ‘updates’ drukt en direct al jouw updates installeert, is het belangrijk dat je eerste een back-up maakt. Het kan namelijk zijn dat een update ervoor zorgt dat een plugin anders of niet meer werkt. Ook kan het zijn dat toevallig het internet wegvalt tijdens het updaten en jouw site in een keer niet meer werkt. Een back-up maken is enorm gemakkelijk en kan via DirectAdmin. Hoe? Dat zie je in dit filmpje:

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress