$wpsc_version = 169; Wat zijn WordPress Shortcodes? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat zijn WordPress Shortcodes?

Lees jij ook weleens van die oersaaie teksten op het internet, waarin alleen maar tekst staat? Geen afbeeldingen, geen opsommingen, geen dikgedrukte of schuine tekst? De kans is groot dat jij het artikel dan niet helemaal leest. Men kan overal op het internet namelijk informatie vinden en is zeer kritisch geworden aan wie zij hun kostbare tijd gunnen. Zorg er dus voor dat je aantrekkelijk schrijft!

WordPress weet dit als geen ander en heeft een mooie oplossing hiervoor gevonden: Shortcodes! Een shortcode is een gemakkelijk stukje code, waarmee je (voor iemand die nog niet heel lang met WordPress werkt) complexe dingen kunt doen. Je kunt gemakkelijk opsommingen maken, de typografie aanpassen en nog veel meer!  Wanneer je een bericht of pagina schrijft, zie je al de optie shortcodes staan. Ga vooral eens op ontdekkingstocht wat het doet met de pagina. Heb je per ongeluk een foutje gemaakt of wil je het herstellen? Via Revisies is alles zo weer de oude.

WordPress shortcodes

Meer shortcodes?

Omdat WordPress Open Source is, zijn er fantastische plugins bijgekomen met shortcodes. Tegenwoordig kun je zelfs door middel van shortcodes jouw hele website bouwen!

Wist je dat deze blauwe balk ook een shortcode is? Wij maken gebruik van de plugin Visual Composer, waarbij je gemakkelijk dit soort shortcodes kunt inladen. Aanrader! Visual Composer kost op moment van schrijven $34 maar is absoluut het geld waard, vinden wij. 

WordPress shortcodes met Visual Composer

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress