$wpsc_version = 169; Wat is VPS hosting? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is VPS hosting?

Naast Gratis, Shared en Dedicated Server Hosting, is VPS hosting een populaire manier van WordPress Hosting. VPS is een afkorting voor Virtual Private Server. Dit houdt in dat je een eigen afgeschermde omgeving krijgt op een fysieke server.

Veel mensen denken dat je met VPS hosting een eigen server krijgt. Dit is echter niet zo. Je krijgt een afgeschermde omgeving op een server. Dit houdt in dat er nog steeds andere partijen op dezelfde server kunnen zitten. Hier merk je alleen niets van.

Voordelen Nadelen
Geschikt voor meerdere websites en dus kostenbesparend. Heb je veel websites? Dan kan je op die manier goedkoper uit zijn dan voor allemaal shared hosting te nemen. Kennis van servers is absoluut vereist. Je krijgt een server die je namelijk zelf kunt configureren. Alles is niet vooraf geconfigureerd zoals bij Shared Hosting, tenzij dit nadrukkelijk wordt aangegeven.
VPS hosting groeit met je mee. Je kunt beginnen met een relatief kleine server en uitbreiden wanneer jouw site groter wordt. Een VPS wordt niet gecontroleerd zoals een shared hosting pakket. Dit houdt in dat het niet continu in de gaten wordt gehouden voor bijvoorbeeld aanvallen van buitenaf.

 

Wanneer is VPS hosting geschikt voor je?

WordPress VPS hosting is het beste voor middelgrote bedrijven, blogs met veel traffic (minimaal 10.000 per maand) of sites die veel data (plaatjes, video’s) bevatten. Let wel op een belangrijk aspect van VPS hosting. Je kunt bij het afnemen van een VPS namelijk kiezen uit Managed of Unmanaged. Kies je voor het laatste, dan is technische kennis absoluut vereist. Bij een Managed VPS wordt de server namelijk beheerd, inclusief updates, beveiliging en 24/7 monitoring door experts. Dit heb je niet wanneer je kiest voor een unmanaged server. Neem dit dus alleen als er iemand is die dit voor je op kan pakken. Toch liever managed hosting? Houd dan rekening met een (fors) hogere investering.

Let op: dit is geschreven op basis van onze mening en ons advies. Uiteraard ben je geheel vrij in je keuze en moet je kiezen waar jij je het best bij voelt!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress