$wpsc_version = 169; Wat is een uitgelichte afbeelding? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een uitgelichte afbeelding?

De uitgelichte afbeelding (featured image) is de belangrijkste afbeelding van jouw bericht of pagina. Het verschilt per thema waar en hoe de uitgelichte afbeelding weergeven wordt, maar vaak is dit bovenaan de pagina. In ons geval is de uitgelichte afbeelding de eerste foto die je ziet. Deze wordt standaard onder de titel van het bericht maar boven de tekst geplaatst. Ook zie je de uitgelichte afbeelding als thumbnail terug op de overzichtspagina.

De uitgelichte afbeelding wordt – afhankelijk per thema – als belangrijkste foto gezien. Deze wordt dan ook vaak bovenaan berichten / pagina’s en als miniatuur weergeven op de overzichtspagina.

Uitgelichte afbeelding instellen

De uitgelichte afbeelding instellen in de backend van WordPress is erg gemakkelijk. Je ziet, wanneer je een pagina of bericht aanmaakt, aan de rechterkant dit staan:

Wordpress uitgelichte afbeelding
Je klikt vervolgens op ‘uitgelichte afbeelding instellen’ en rest spreekt voor zich. Weet je niet hoe je vervolgens de foto moet uploaden, bekijk dan eens onze handleiding ‘Media toevoegen’.

Uitgelichte afbeelding niet zichtbaar?

Staat er aan de rechterkant geen kopje met ‘uitgelichte afbeelding instellen’? Scroll dan naar boven. Daar zie je ‘scherminstellingen’ staan. Klik daarop en vink de functie ‘Uitgelichte afbeelding’ aan.

uitgelichte afbeelding niet zichtbaar

Liever alle instructies op film bekijken? Bekijk dan rustig onderstaande video, die je alles nogmaals uitlegt.

https://www.youtube.com/watch?v=x2wUOYwFYwY%20

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress