$wpsc_version = 169; Wat is SSL? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is SSL?

SSL is plat gezegd een manier om gegevens beveiligd over het internet te versturen. Een SSL certificaat zorgt voor een versleuteling van die gegevens, zodat alleen de (bedoelde) ontvanger deze gegevens kan ‘ontcijferen’. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld.

Als jij iets koopt in een webwinkel, dan laat je al jouw gegevens achter. Je naam, adres, woonplaats, postcode, e-mailadres en soms ook telefoonnummer. Je wilt natuurlijk niet dat andere mensen (kwaadwillenden) deze gegevens kunnen achterhalen.

Steeds vaker hoor je dat websites gehackt worden en er gegevens van honderden (duizenden) mensen op ‘straat’ komen te liggen. Hierom wordt SSL steeds belangrijker en populairder.

Hoe weet ik of een site SSL heeft geïnstalleerd?

Er zijn drie typen SSL certificaten, waarvan er twee verschillen van uitstraling. Beiden zijn goed en zorgen voor de versleutelde verbinding.

SSL certificaat
Type 1 vind je op onze website terug. Je ziet hier een groen slotje, wat inhoudt dat de site goed beveiligd is.

SSL certificaat
Type 2 zie je vaak bij grote organisaties of websites die veel met versleutelde data doen. Je ziet dan in plaats van alleen een groen slotje, de volledige naam van de organisatie.

Tip: laat niet zomaar je gegevens achter op een site zonder SSL. Of dit nu een e-mailadres is of alle gegevens na een aankoop. Websites zonder SSL zijn veel vatbaarder voor hackers en je loopt dan ook risico dat jouw gegevens op straat komen te liggen.  Welk type SSL de website geïnstalleerd heeft, maakt niet uit. Wanneer het ‘slotje’ groen is, weet je dat jouw gegevens veilig zijn.

Hoe installeer ik een SSL?

Heb je net jouw hosting afgesloten? Kijk dan of aanbieders het standaard in hun pakket kunnen meeleveren. Wij hosten onze website bij SiteGround, waar je met 1 druk op de knop een SSL kunt installeren.

Tip: Ook Google vindt het enorm belangrijk dat jouw website een SSL certificaat heeft. Hierom plaatsen zij websites met SSL hoger in de zoekresultaten. Wil je jouw concurrent te slim af zijn? Neem dan een SSL!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress