$wpsc_version = 169; Wat is Spam? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Spam?

Spam staat voor ongewenste berichten. Of dit nu een vervelend mailtje is waarin allerlei dingen opgedrongen worden of een reactie op jouw blog bericht, het is vergelijkbaar met elkaar. Aangezien deze site hoofdzakelijk over WordPress gaat, houden we het bij spam berichten op je website.

Omdat WordPress zo groot is, worden er steeds geraffineerdere technieken bedacht om ongewenste berichten te plaatsen. De meest populaire is verreweg het reageren onder jouw berichten. Het is erg vervelend dat je een hoop moeite hebt gestoken in het schrijven van een interessant artikel, om vervolgens jouw site overladen te zien worden met spam. Probeer dit te allen tijden te voorkomen.

Anti-spam

Gelukkig zit WordPress ook niet stil en zijn er tegenwoordig enorm goede Anti-spam plugins verkrijgbaar. Eentje ervan is gemaakt door Automattic, het bedrijf achter WordPress. Dit is namelijk Akismet. Een gratis plugin die je binnen 5 minuten goed hebt draaien op jouw website. Een ander alternatief is WP-Spamshield. Dit is ook een gratis plugin die erg veel spam voorkomt.

In principe heb je aan één anti-spam filter genoeg. Op WP informatie hebben we echter beide geïnstalleerd, omdat we zoveel problemen ervaren met spam. Ter illustratie:

Anti-spam plugin

Tip: zorg er altijd voor dat je een anti-spam plugin geïnstalleerd hebt, ook al schrijf je niet veel berichten.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress