$wpsc_version = 169; Wat is SEO? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, ook wel Zoekmachine Optimalisatie. Dit houdt in dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onder zoekmachines verstaan we Google, Bing (van Microsoft) en nog wat kleinere jongens. Omdat Google bijna de hele markt in Nederland in handen heeft, wordt het ook wel Google optimalisatie genoemd.

Vrijwel iedereen begint zijn online zoektocht bij Google. Of je nu op zoek bent naar een zonvakantie, nieuwe sportschoenen of de uitslag van jouw favoriete club, Google is vaak het startpunt. We hoeven dus niet te uit te leggen dat het extreem belangrijk is dat je goed gevonden wordt in Google. De afgelopen 8 jaar zijn de SEO-bureaus dus ook als paddenstoelen uit de grond geschoten.

Hoe optimaliseer ik mijn website voor Google?

Zoals verwacht kun je helaas niet aan twee knoppen draaien en sta je bovenaan in Google. SEO bestaat uit een combinatie van een perfecte website (voor zowel je bezoeker als voor Google) en online vindbaarheid. Met het laatste bedoelen we jouw aanwezigheid op Social Media, het gevonden worden op bijvoorbeeld Google Maps en andere lokale bedrijvengidsen en het feit dat jouw site op andere sites te vinden is (backlink).

Tip: op WP informatie plaatsen we zeer regelmatig interessant nieuws over SEO. Bekijk hiervoor onze categorie.

WordPress SEO

Ik wil zelf mijn website optimaliseren, kan dat?

Jazeker kan dat! Klinken begrippen als backlink, alt tekst, anker tekst, metadata, robots.txt en Yoast SEO nog nieuw in oren? Volg dan de linkjes en kom erachter wat het allemaal inhoudt. Hier leer je meer over de algemene begrippen die van belang zijn als je SEO gaat uitvoeren. Ben je enigszins bekend met SEO, installeer dan absoluut de plugin Yoast SEO. Dit is (volgens ons) verreweg de beste plugin als het om SEO gaat. En het mooiste: het is gratis! Lees er hier alles over:  https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/

Tip: weet je nog niet hoe je een plugin moet installeren? Volg de link en we helpen je verder!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress