$wpsc_version = 169; Wat is RSS? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is RSS?

RSS is de afkorting van Really Simple Syndicaton en zorgt er plat gezegd voor dat data gesynchroniseerd wordt. Met data bedoelen we in dit geval nieuwe content die jij plaatst op jouw WordPress site. RSS zorgt ervoor dat mensen (wanneer zij dat willen) updates krijgen op het moment dat deze website een nieuw bericht heeft geplaatst.

RSS is een klein beetje vergelijkbaar met jouw Facebookpagina. Daar ben je bevriend met een aantal mensen, wat aangeeft dat je graag updates van hen wilt zien. Wanneer jij inlogt krijg je een overzicht van alle nieuwe updates van jouw vrienden, zonder daar ieder profiel voor af te hoeven speuren. Datzelfde geldt voor websites met de RSS functie. Je abonneert je op de RSS feed van een aantal websites en zodra er een update is, krijg je die in één overzicht te zien.

Hoe abonneer ik me op een RSS feed?

Om je te kunnen abonneren op een RSS feed, heb je een feed reader nodig. Mocht je nog een Feed reader hebben, raden we je Feedly aan. Dit is een gratis tool en zeer gemakkelijk in gebruik. Je maakt een account aan en vervolgens vul je simpelweg de url van de website in die je graag wilt volgen, meer niet. Zo heb je alle informatie die je wilt, gemakkelijk en overzichtelijk op één plek.

Feedly

Hoe creëer ik een RSS feed voor mijn site?

Vooral wanneer je veel updates plaatst op jouw site (in het geval een blog) is RSS iets wat je niet moet vergeten te integreren. Gelukkig voor jou doet WordPress dit automatisch. Ga maar eens naar https://jouwdomein.nl/feed en je ziet een witte pagina met allerlei codes erin. Deze codes worden gegenereerd in RSS 2 en Atom feeds. De worden door de Feed reader weer opgepikt en op een nette manier verwerkt. Hier hoef je zelf niets voor te doen!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress