Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Pingback?

Ben je een (fanatiek) blogger? Dan zal het zo nu en dan weleens voorkomen dat je naar een andere blogger verwijst. Dit kan zijn omdat hij/zij een interessant artikel heeft geschreven waar je graag een gedeelte van overneemt, of omdat je zijn werkt waardeert. Het is dan eerlijk als je naar hem verwijst door middel van een linkje.

Voorbeeld: op MPMU dev vind je ook een interessant artikel over Pingbacks. Als wij een stuk vertalen naar onze website, omdat het een goed stuk is, verwijzen we ernaar door het linkje op te nemen. Dit is goed voor hun naamsbekendheid (iedereen die het artikel leest van WP informatie ziet dat wij naar hen verwijzen), en het is goed voor hun SEO (Google optimalisatie). Dit is namelijk een waardevolle backlink voor hen.

Een Pingback is een manier waarop je andere blogs een melding verstuurt wanneer je naar hen toe linkt. Als de blogger waarnaar je refereert dit aan heeft staan, krijgt hij automatisch een melding naar het artikel waarin je naar hem verwijst.

Pingback aan- of uitzetten

Je bent niet verplicht om Pingbacks aan te hebben staan. Je kunt jouw instellingen gemakkelijk aanpassen door naar Instellingen > Reacties te gaan. Hier zie je de volgende opties:

WordPress Pingback

Tip: wij hebben de Pingbacks standaard uit staan. Het is namelijk een veelgebruikte methode voor spammers om linkjes te verspreiden. We hebben hier in het verleden zoveel last van gehad, dat we hebben besloten dit uit te zetten.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress