$wpsc_version = 169; Wat is PHP? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is PHP?

PHP, een begrip dat absoluut bij programmeurs bekend is. PHP is namelijk, net als JavaScript, een programmeer- en scripttaal waarmee je dynamische en interactieve elementen kunt maken. WordPress is gecodeerd in PHP en hierom erg belangrijk. PHP is ook open source en is dus voor iedereen toegankelijk.

Let op: PHP is iets heel anders dan PHPMyAdmin en mag niet verward worden met elkaar.

Onderstaand tref je een voorbeeld aan van een (gemakkelijke) PHP code:

PHP in WordPress
In tegenstelling tot commando’s die HTML uitvoeren, bevatten PHP pagina’s codes die ‘iets’ doen (bijvoorbeeld een programma starten of in dit geval: ‘Hi, I’m a PHP script’ uitvoeren en dus weergeven).

De voordelen van PHP

Het voordeel van PHP is dat het gemakkelijk te leren is voor een beginner, en tegelijkertijd zeer geavanceerde mogelijkheden biedt. Het is echter niet nodig om PHP te kennen wanneer je met WordPress werkt. Wil je dus een blog, website of WooCommerce webshop beginnen? Dan is dit geen vereiste om te kennen. Wil je plugins of themes gaan ontwikkelen of aanpassen? Dan zul je kennis van PHP nodig gaan hebben.

PHP coderen voor WordPress

Vind je het leuk om aan de slag te gaan met PHP? Dit kan, enige basiskennis is echter wel vereist. Doordat PHP een veelgebruikte taal is, is er een berg met informatie beschikbaar op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op CodeCademy, waar je stap voor stap leert coderen. Bekijk ook zeker eens dit YouTube filmpje, waarin een gedeelte besproken wordt over het schrijven in PHP:

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress