$wpsc_version = 169; Wat is een Parent theme? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Parent theme?

Ga je met WordPress themes aan de slag, dan zul je de begrippen Child Theme en Parent theme gaan tegenkomen. Het verschil is echter niet voor iedereen duidelijk. Ontdek in dit stuk wat een Parent theme is.

Een Parent Theme is een thema binnen WordPress dat als overkoepelend thema geldt. Achter een parent theme draait altijd een Child theme, die ter ondersteuning dient. De Parent hevelt alle functionaliteiten, features en styles door naar de Child theme.

Indien je wijzigingen wilt doorvoeren aan het thema, dan doe je dat in de het Child Theme. Op die manier houd je de Parent altijd hetzelfde. Mocht het thema met een update komen en je hebt alles in de Parent theme gecodeerd, dan zullen deze wijzigingen verloren gaan. Door het in het Child theme te schrijven blijft alles behouden en is jouw thema updateproof!

Voordelen van een Child / Parent theme

Hoewel we het hierboven al aan hebben gegeven, zitten er belangrijke voordelen aan het gebruik van een child- en Parent theme. Toch sommen we graag de voordelen nog even op voor je:

  1. Veilig voor updates
  2. Makkelijk uit te breiden

Tip: ben je niet van plan wijzigingen aan te brengen aan je thema en heeft jouw thema geen child theme? Dan is het alsnog niet nodig dit te bewerkstelligen. Een Child theme is namelijk niet nodig om een goed werken thema te hebben draaien. Maak je dus geen zorgen als er geen Child / Parent theme te vinden zijn in je thema.

Hoe creƫer ik een Child theme?

Wil je aan de slag met een Child theme maar weet je niet hoe je dit moet instellen? Bekijk dan de tutorial in de film hieronder en ga goed van start met jouw eigen Child theme.

https://www.youtube.com/watch?v=cbU12Tw7Q4U%20

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress