Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Open Source?

Open Source is een verzamelbegrip voor programma’s die hun broncode beschikbaar stellen voor iedereen. Dit houdt in dat iedereen de codes van een bepaald programma kan inzien, bestuderen en ermee aan de slag kan gaan.

Men associeert Open Source vaak met gratis software maar dit hoeft niet zo te zijn!

Wat is het voordeel van Open Source?

Twee mensen weten meer dan een. Wanneer je men de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot de codes, kunnen zij je helpen met het verbeteren van het systeem, fouten op te sporen of het systeem uit te breiden. Op die manier groeit jouw systeem het snelst en mede daardoor zijn er zo vreselijk veel WordPress plugins beschikbaar. Een ander goed voorbeeld is Android, het systeem van Google dat op mobiele telefoons draait. Zij zijn, mede doordat het Open Source is, in slechts een paar jaar marktleider geworden als het gaat om besturingssystemen voor je telefoon.

Voor de geïnteresseerden hier nog een aantal (zeer) succesvolle bedrijven die groot zijn geworden dankzij hun Open Source code:

Open Source bedrijven

Wat is het nadeel van Open Source?

Het feit dat het systeem voor iedereen toegankelijk is, heeft ook zijn keerzijde. Hackers en verspreiders van malware zullen er alles aan doen om beveiligingslekken op te sporen en die vervolgens uit te buiten. Hier kun jij de dupe van worden. Wat er dus continu gaande is, is een wapenwedloop. WordPress (of een ontwikkelaar van een plugin of theme) brengt een versie uit, en de hackers gaan op zoek naar een gat. Zodra dit gat gevonden wordt, worden er een X aantal mensen gehackt. WordPress komt met een update en het begint weer opnieuw. Hierom is het enorm belangrijk dat jouw site altijd up-to-date is.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress