$wpsc_version = 169; Wat is MySql? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is MySql?

WordPress werkt niet zonder een database, en dat is waar MySql om de hoek komt kijken. MySql is een database beheer systeem waaruit WordPress alle blog informatie haalt. Hier staat bijvoorbeeld in welke pagina’s je op jouw website hebt, wat er in welk bericht staat en hoe jouw wordpress theme instellingen staan.

Vrijwel iedere hosting provider heeft MySql geïnstalleerd op zijn web servers omdat het een algemeen bekend begrip is geworden.

Hoe kom ik in MySql?

Veel functionaliteiten van MySql kun je tegenwoordig al binnen DirectAdmin regelen. Denk aan het aanmaken van een database, het wijzigen of verwijderen ervan of een back-up downloaden. Ook het inloggen kun je het best via DirectAdmin doen. Ga in DirectAdmin naar ‘MySql Management’ onder ‘Your Account’ en klik op ‘phpMyadmin’.

inloggen phpmyadmin

Een nieuw tabblad opent en je ziet het volgende scherm:

inloggen in phpmyadmin

Vul hier de informatie van de database in, die je (zojuist) hebt aangemaakt.

Wil je een database aanmaken maar weet je niet hoe? Bekijk dan de handleiding ‘WordPress handmatig installeren’. Daar wordt ook het onderdeel Database aanmaken besproken. Ook kun je onderstaand filmpje bekijken waarin alles nog eens wordt uitgelegd.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress