$wpsc_version = 169; Wat is Localhost? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Localhost?

Letterlijk genomen betekent Localhost: “deze computer”. Wanneer je online op zoek gaat naar iets en je typt iets in je adresbalk, betekent het letterlijk genomen dat je op zoek gaat naar een ‘host’. In dit geval ga je op zoek naar jouw eigen ‘host’, jouw eigen computer dus.

Wanneer gebruik je Localhost?

Localhost is vooral populair bij ontwikkelaars, webdesigners en mensen die graag knutselen met websites. Zij willen dit doen zonder dat iedereen online kan meekijken. Met Localhost (en een bijbehorend programma zoals WAMP), creëer je een offline omgeving die eruitziet als een online omgeving. Ideaal om te testen dus. Een ander groot voordeel van de Localhost in combinatie met WAMP, is dat je niet eerst bestanden hoeft te uploaden alvorens je ziet wat er aangepast is. Je slaat het bestand opnieuw op en de wijzigingen zijn direct zichtbaar.

Tip: wil je wel vast een website bouwen maar heb je (nog) geen domein? Doe dit dan via Localhost. Hiervoor hoef je geen hosting af te sluiten namelijk.  

Localhost in combinatie met WAMP installeren

Lijkt het leuk om aan de slag te gaan met WordPress en wil je Localhost werkend krijgen op jouw pc? Bekijk hier dan een instructievideo hoe dit in zijn werk gaat:

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress