$wpsc_version = 169; Wat is .htaccess? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is .htaccess?

Wanneer je zelf aan de slag bent gegaan met het uploaden van je website of WooCommerce webshop, ben je dit bestand ongetwijfeld eens tegengekomen. Het .htaccess bestand (ja, met een punt). Door de punt is het een bestandstype zonder naam.

Het .htaccess bestand wordt gebruikt voor websites die een Apache server draaien en wordt gebruikt om serverinstellingen te wijzigen of te omzeilen. Een paar dingetjes die je met .htaccess kunt:

  • Een redirect te maken. Dit houdt in dat wanneer iemand naar de link navigeert, je hem doorverwijst naar een andere pagina/site.
  • Bepaalde mappen extra of juist minder beveiligen.
  • Bepaalde IP-adressen uitsluiten.

Tip: ga niet in het .htaccess bestand rommelen wanneer je niet weet wat je doet.

Hoe wijzig je het .htaccess bestand?

Het wijzigen van het .htaccess bestand is erg eenvoudig maar je moet wel weten waar je mee bezig bent! Fout gebruik van het .htaccess bestand kan ervoor zorgen dat je website vatbaar wordt voor aanvallen van buitenaf, of zelfs helemaal niet meer werkt.

Je kunt het .htaccess bestand benaderen op twee manieren:

  1. Via de file manager in de DirectAdmin.
  2. Via FTP.

Download het bestand en open het met een teksteditor, zoals Kladblok. Dit is op iedere Windows-pc standaard geïnstalleerd. Sla het bestand vervolgens op (let op: als .htaccess, niet bijvoorbeeld .htaccess.txt) en upload het wederom via FTP. Onderstaand tref je een (Engelstalige) video aan met instructies hoe je een .htaccess bestand kunt aanmaken en wijzigen. In dit voorbeeld wordt een Mac gebruikt maar het principe is hetzelfde als voor Windows.

 

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress