Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Gravatar?

We krijgen vaak de vraag hoe het kan dat iemand een grijs poppetje ziet naast zijn naam, wanneer hij een reactie plaatst. Dit icoontje staat voor de ‘mystery man’ en is vast bij veel mensen al bekend.

Gravatar

Wat is een Avatar?

Voordat we dieper in Gravatar duiken, is het handig om eerst te weten te komen wat een Avatar is. Dit is namelijk een plaatje of grafische uiting van een gebruiker. Het kan een foto van jezelf zijn, maar ook een willekeurig icoon waarmee jij je graag associeert (een huisdier, een idool, je sterrenbeeld of wat dan ook). In bovenstaand plaatje zie je een printscreen van de blog van Yoast. Je ziet dat ‘Ruth’ nog geen Avatar heeft ingesteld, deze persoon krijgt dus automatisch de Mystery Man als Avatar. Michiel, een medewerker uit het team, heeft een cartoonesk plaatje van zichzelf als Avatar ingesteld. Het leuke aan een Avatar is dat gebruikers je snel herkennen aan je plaatje. Namen blijven vaak niet zo goed hangen als plaatjes. Je zult al snel geassocieerd worden met je plaatje dus. Ook is het, in geval van een foto, prettig om een gezicht bij de naam te krijgen.

En nu Gravatar

Nu je weet wat een Avatar is, kunnen we een stapje dieper met Gravatar. Dit staat voor ‘Globally Recognized Avatar’. Dit omdat miljoenen mensen en websites het gebruiken. Je maakt één keer een Gravatar aan en (bijna) overal waar je een reactie plaatst, komt jouw foto vervolgens terug. Je hoeft dus niet per site een foto te uploaden of een profiel aan te maken! Gemakkelijk toch?

WordPress heeft standaard Gravatar geïnstalleerd in zijn CMS. Hierdoor zie je het op bijna iedere blog terug!  

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress