$wpsc_version = 169; Wat is FTP? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is FTP?

FTP is een afkorting dat staat voor ‘File Transfer Protocol’. Dit klinkt lastig maar valt eigenlijk reuze mee. Je kunt met dit protocol bestanden wisselen van jouw computer naar de opslagruimte van je hostingpakket.

Een bestand via FTP verzenden lijkt in feite op een bestand verplaatsen van de ene map naar de andere op je pc. Echter plaats je nu het bestand online.

Voorbeeld: stel je voor dat je net een hostingpakket hebt gekocht en nu WordPress wilt installeren. Je downloadt WordPress en hebt een pakket op je computer staan. Nu moet het echter nog ‘online’ komen te staan. Dit doe je met FTP!

Hoe werkt FTP?

Alvorens je aan de slag kunt met FTP, heb je de inloggegevens van je website nodig en een typisch FTP-programma. Bij WP informatie maken we gebruik van Filezilla, een gratis en extreem handig programma. Het werkt op zowel Windows als Mac en bevat alle facetten om direct aan de slag te gaan. Filezilla ziet er zo uit:

Filezilla

Zoals je ziet is het scherm gesplitst in twee delen. Links staan de mappen die je gewend bent van jouw computer. Aan de rechterkant komen zo de mappen van jouw website te staan. Ook heb je nog een vak bovenaan, hier zie je wat notificaties van het systeem wanneer Filezilla bijvoorbeeld (tijdelijk) geen verbinding kan maken met de server. Tenslotte zie je aan de onderkant de wachtrij voor de bestanden die je straks gaat uploaden of downloaden.

We zijn voornemens om een complete handleiding te schrijven voor het uploaden van je website via Filezilla. Is dit iets waar jij behoefte aan hebt? Laat dan een reactie achter!  

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress