Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Excerpt?

Een Excerpt in WordPress is een korte introtekst die getoond wordt, waarna vervolgens gelinkt wordt naar het hele artikel. In onderstaande foto zie je een voorbeeld. Een kort stukje van de tekst over ‘Dedicated Hosting’ is slechts zichtbaar, en er moet eerst op ‘Lees meer’ gedrukt worden voordat men het hele artikel kan lezen.

voorbeeld-excerpt

Excerpt is verouderd

Excerpt wordt bijna niet meer gebruikt in WordPress want het is vervangen voor een veel gemakkelijkere functie: de ‘lees-meer-tag’. Deze vind je in de standaard WordPress werkbalk en zit hier:

Lees-meer-tag op wordpress werkbalk

Exerpt toch gebruiken?

WPinformatie raadt het gebruik van Excerpt absoluut af, na de komst van de lees-meer-tag. Veel thema’s ondersteunen de Excerpt-functie ook niet meer en het heeft absoluut geen meerwaarde. Wil je toch gebruik maken van Excerpt? Doe dit dan door in een bericht naar ‘Scherminstellingen’ te gaan, bovenin jouw scherm.

Excerpt

Hier zie een kopje ‘Samenvatting’ staan. Door daarop te klikken, krijg je een extra functionaliteit onderaan in beeld.

Excerpt-samenvatting

Hier kun je de gewenste tekst invullen. Afhankelijk van jouw thema zal het dan weergeven worden. Wanneer je thema hier gebruik van maakt zal deze samenvatting getoond worden op de archief-pagina en de homepage van jouw blog.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress