$wpsc_version = 169; Wat is een thumbnail? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een thumbnail?

Zonder dat je het misschien weet, kom je dagelijks thumbnails tegen. Ook in de WordPress handleiding zag je het misschien al even voorbijkomen, bij de Media Instellingen. Ga je namelijk media toevoegen aan een bericht of pagina, dan kun je er nog weleens tegenaan lopen.

Een thumbail is het kleine fotootje dat zichtbaar is voordat je op een afbeelding drukt, op bijvoorbeeld de overzichtspagina). Onderstaand tref je een voorbeeld aan van een thumbnail. De thumbnail is in veel gevallen een stuk kleiner dan de originele foto, en wordt hierom weleens uit verband getrokken.

Doordat de thumbnail een stuk kleiner is dan het originele bestand en vaak in een andere verhouding, kan het zijn dat het belangrijkste gedeelte van de foto niet in de thumbnail staat. Dit wil je te allen tijde zien te voorkomen

Voorbeeld van een WordPress thumbnail

WordPress thumbnail aanpassen

Staat jouw foto ook verkeerd als thumbnail? Je past deze dan gemakkelijk aan door naar ‘Media > Bibliotheek’ te gaan. Hier klik je op de foto die je wilt bewerken, waarna je vervolgens klikt op ‘Afbeelding bewerken’. Zodra je daarop klikt, opent zich een scherm dat lijkt op dit:

WordPress thumbnail bewerken
Wanneer je rechtsonder aanvinkt “Thumbnail”, kun je de thumbnail aanpassen. De wijzigingen die je doorvoert, zullen alleen gelden voor de thumbnail.

Let op: dit staat niet standaard aangevinkt. Vink eerst aan dat je enkel de thumbnail wilt wijzigen, anders past WordPress het bestand aan voor ‘Alle afbeeldingsafmetingen’.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress