$wpsc_version = 169; Wat is een Slider? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Slider?

Zie jij ze ook weleens? Die prachtige grafische uitingen wanneer je een website opent? Dat is een slider! Een slider maakt het mogelijk om op een mooie manier (meerdere) afbeeldingen te weergeven op jouw website. Dit zie je veelal op de Homepage, maar kan eigenlijk op iedere pagina. Je ziet het veel op bedrijfswebsites en (WooCommerce) Webshops, maar is eigenlijk op iedere webshop te gebruiken.

WordPress SliderHier een voorbeeld, zoals zichtbaar op www.supboard-99.nl

Voordelen van een Slider

Naast het feit dat een slider zorgt voor kleuren en beleving, heeft het nog meer voordelen voor je website. Wanneer iemand jouw website bezoekt, ziet hij namelijk in één oogopslag waar jouw website over gaat. In het voorbeeld hierboven zie je direct dat het een webwinkel is waar je sup boards kunt kopen. Het schetst ook direct een (zomers) sfeertje en nodigt uit om op te klikken.

Sliders kunnen automatisch meerdere foto’s laten zien, mits ingesteld. Ook kan er, met de laatste technologische ontwikkelingen, complete animaties aan toegevoegd worden. Dit houdt in dat je elementen op een leuke manier kan inladen (via CSS) zodat het nog meer opvalt.

Welke sliders zijn er?

Heb je een WordPress thema aangekocht? Dan zit er in 99,9% van de gevallen een slider bij. Ben je echter zelf aan het bouwen? Niet getreurd, er zijn namelijk meer dan 1000 slider plugins beschikbaar in de WordPress plugins directory.

Tip: verreweg de meest verkochte en uitgebreide slider is de Revolution Slider. Deze kost $19 maar is enorm uitgebreid en gebruiksvriendelijk.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

1 reactie

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress