$wpsc_version = 169; Wat is een Sidebar? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Sidebar?

Wanneer je aan de slag gaat met WordPress, zal Sidebar een veelvoorkomend begrip zijn. Net als de header en footer, heeft het iets met de indeling van de pagina te maken.

Indeling pagina - Sidebar

Bovenstaand zie je een plaatje van een standaard pagina. We beginnen bovenaan, de header. Hier staat in veel gevallen een logo en het navigatiemenu. Vervolgens krijg je de content. De content, echter, hoeft niet over de volledige breedte te zijn. Vaak zie je dat er aan de rechterkant een extra ruimte is, waarop andere dingen staan. Dit kan variëren van Social Media linkjes tot aankomende evenementen, tot het inschrijven op de nieuwsbrief. Een goed voorbeeld is de site van Tweakers.net. Zij hebben een heel duidelijk onderscheid in wat de content is, en wat de sidebar:

sidebarvoorbeeld-tweakersTweakers maakt gebruik van een sidebar aan de rechterkant, en heeft de content dus aan de linkerkant staan. Soms zie je ook voorbeelden van sites met een sidebar aan twee kanten, zoals de site van tafels99.nl:

sidebar-voorbeeld-2

Sidebar instellen

Je bent zelf geheel vrij om de pagina in te stellen naar wens. Wil je links, rechts, aan beide kanten of geen sidebar? WordPress biedt alle opties.

Tip: in veel gevallen is geen sidebar een slechte keus. Wanneer regels tekst over de gehele breedte van de site staan, is dit slecht voor de leesbaarheid.

Wil je zelf aan de slag met een Sidebar, bekijk dan eens dit filmpje. Hier wordt kort uitgelegd hoe je een sidebar instelt en hoe je functionaliteiten eraan toevoegt.

Tip: ben je in het bezit van een Premium Thema? In dat geval is de kans groot dat jij al veel standaard mogelijkheden hebt voor sidebars. Dergelijke thema’s zijn namelijk zo uitgebreid dat ze dit ondersteunen.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress