$wpsc_version = 169; Wat is een Plugin? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Plugin?

WordPress plugins, een van de mooiste facetten van WordPress. Een plugin is een toevoeging aan jouw website en kan van alles zijn. Je hebt onder andere plugins voor:

  • Uitstraling van je site, zoals bijvoorbeeld een slider plugin
  • Uitgebreide functionaliteiten van je site, zoals een SEO-plugin of een plugin voor verbeterde laadsnelheid
  • Veiligheid van jouw site, zodat je het hackers en andere kwaadwillenden lastig maakt
  • Compleet nieuwe systemen, zoals WooCommerce. Zij bieden de mogelijkheid om jouw website te veranderen in een complete online winkel!

Er zijn inmiddels meer dan 40.000 plugins beschikbaar voor WordPress; voor ieder wat wils dus!

Wordpress plugin

Waar vind ik WordPress plugins?

WordPress heeft een online directory met al haar plugins. Het is ontzettend leuk om eens lekker rond te neuzen tussen de populaire plugins. Deze plugins versterken jouw website en bieden meerwaarde voor je bezoeker. Ook kun je vanuit je WordPress omgeving plugins bekijken. Ga hiervoor naar Plugins > Nieuwe plugin. Je ziet verschillende tabbladen met populaire of aanbevolen plugins.

WordPress plugin installeren

Een WordPress plugin installeren is bijzonder eenvoudig. Login op je website en ga naar Plugins > nieuwe plugin. Zoek naar de plugin die je wilt installeren en klik op ‘Nu installeren’. WordPress gaat aan de slag voor je en binnen enkele seconden is de plugin geïnstalleerd op jouw website.

Let op: maak eerst een backup alvorens je een plugin installeert. De installatie van een plugin kan soms problemen met zich meebrengen. Het laatste wat je wilt is dat jouw site dan niet meer werkt. Vergeet ook niet te kijken naar recensies en wanneer de plugin voor het laatst is bijgewerkt. Is dit meer dan 3 jaar geleden, dan bestaat de kans dat het niet werkt met jouw huidige versie van WordPress.

Installeer nooit plugins waarvan je twijfelt of het goed is. Lees de recensies en bekijk hoe vaak een plugin is geïnstalleerd.

Wordpress plugin update

Plugins updaten

Tip: zorg er te allen tijde voor dat de plugins up-to-date blijven. Dit is zeer belangrijk voor de beveiliging van jouw website. Hackers zoeken vaak naar beveiligingslekken in plugins, zodat ze vervolgens jouw site kunnen overnemen. Door plugins te updaten, voorkom je in veel gevallen deze problemen. Wanneer je jouw website installeert met Installatron, kun je aangeven dat plugins automatisch geüpdatet worden.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress