$wpsc_version = 169; Wat is een homepage? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een homepage?

De term homepage wordt vaak gebruikt op deze website en is voor de meesten een bekend begrip. Ben je echter helemaal nieuw in de online wereld, dan is het niet verkeerd om te weten waar we het in dat geval over hebben. De term Homepage refereert naar de hoofdpagina van jouw website en is vaak de eerste pagina die je ziet wanneer je de site opent.

Wanneer je WordPress geïnstalleerd hebt bestaat de homepage standaard uit een pagina met de laatste berichten. Afhankelijk van jouw thema of jouw instellingen kun je dat veranderen in een ‘statische pagina’. Een statische pagina is een pagina die niet verandert en dus minder aanvoelt als een blog. Ben je bezig met een website voor jouw bedrijf? Dan zal een statische pagina in veel gevallen de beste keus zijn.

Hoe pas ik de homepage aan in WordPress?

Je kunt in de backend gemakkelijk een pagina aanmaken en die ‘Home’ noemen. Vervolgens ga je in de backend van WordPress naar ‘Instellingen’ – ‘Lezen’ en zie je iets wat hierop lijkt:

Wordpress homepage instellen

Hier kies je welke pagina je wilt instellen als Homepage. Selecteer daar de pagina ‘Home’ die je zojuist hebt aangemaakt, en je zult zien dat jouw website een compleet andere uitstraling krijgt.

Tip: heb je een WordPress thema aangekocht? Vaak is de Homepage dan al ingesteld door de makers van dat thema. In dat geval hoef je niet eerst een pagina aan te maken.

Liever een filmpje zien hoe men de homepage instelt en wijzigt? Bekijk dan onderstaande video.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress