$wpsc_version = 169; Wat is een header? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een header?

De header is het bovenste gedeelte van je website en is zeer belangrijk voor zowel de gebruiksvriendelijkheid als het design van je website of WooCommerce Webshop. De header is het tegenovergestelde van de Footer, die zich onderaan de website bevindt. Beiden zijn absoluut niet vergelijkbaar want in de Footer staat compleet andere informatie.

Dit is de header van de website van de Telegraaf (mei 2016):

Voorbeeld van een Header

Wat plaats ik in de header?

De header is de belangrijkste plek van de website, want dit is het gedeelte wat iedereen ziet wanneer zij op jouw website zitten. Bovendien komt de header op iedere pagina terug. Hierom is het van belang dat het gebruiksvriendelijk is en duidelijk. Vaak bestaat de header uit het Logo en de navigatiebalk.

Tip: zorg ervoor dat de header niet te druk is. Plaats dus geen overbodige plaatjes of teksten zonder hier goed over nagedacht te hebben. Dit leidt af en helpt je bezoeker niet met een goede beleving.

Hoe pas ik de header aan in WordPress?

Maak je gebruik van een WordPress theme? In vrijwel alle gevallen kun je dan de header aanpassen door naar ‘Weergave > Widgets’ te gaan. Afhankelijk van het thema vind je hier één of meerdere widgets waarmee je functionaliteiten kunt toevoegen aan je site.

Header aanpassen WordPress

Liever direct in de codes schrijven? Iedere site bevat een header.php bestand, waarmee je uiteraard kunt doen wat je wilt. Doe dit uiteraard alleen als je verstand van zaken hebt.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress